Ακύρωση συμβάσεων με Κέντρο Αισθητικής Προσώπου και Σώματος και επιστροφή 844 ευρώ

institouto kepkaΚαταναλώτρια υπέγραψε σύμβαση, με Κέντρο Αισθητικής Προσώπου και Σώματος, ύψους 490 ευρώ, στις 27 Μαρτίου 2023. Στις 30 Μαρτίου 2023, υπέγραψε μια νέα σύμβαση, ύψους 489,50 ευρώ.

Η καταναλώτρια άρχισε να λαμβάνει υπηρεσίες περιποίησης προσώπου (αντιγήρανση) και σώματος (μείωση κυτταρίτιδας). Σε μια επίσκεψή της, στο Κέντρο Αισθητικής, στις 28 Απριλίου 2023, την έπεισαν και υπέγραψε μια τρίτη σύμβαση, ύψους 590 ευρώ, για την οποία κατέβαλε 490 ευρώ και εκκρεμούσε η πληρωμή επιπλέον 100 ευρώ.

Όταν, όμως, γύρισε σπίτι και σκέφτηκε, ψύχραιμα, τα εισοδήματά της και τις υποχρεώσεις της, αποφάσισε να «σπάσει» την τελευταία σύμβαση. Έτσι, στις 4 Μαΐου 2023, ενημέρωσε το Κέντρο Αισθητικής ότι υπαναχωρεί από τη σύμβαση. Της υποσχέθηκαν ότι την επόμενη ημέρα θα κατέθεταν 490 ευρώ στο λογαριασμό, που τους είχε δώσει.

Μάταια, περίμενε. Οι μέρες περνούσαν και στις 12 Μαΐου 2023, η καταναλώτρια, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της στο Κέντρο Αισθητικής, προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, ζητώντας τη βοήθειά του, για το «σπάσιμο» της σύμβασης, αλλά και την εκκαθάριση των δύο προηγούμενων, με την επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε υπηρεσίες που είχε πληρώσει, αλλά δεν είχε λάβει.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., την ίδια μέρα, έστειλε επιστολή, στο Κέντρο Αισθητικής, ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματος της καταναλώτριας – μέλους του ΚΕ.Π.ΚΑ., για υπαναχώρηση και εκκαθάριση των συμβάσεων. Το Κέντρο Αισθητικής καθυστερούσε να επιστρέψει τα χρήματα. Έτσι, το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε τον υπεύθυνο του Κέντρου Αισθητικής ‘ότι θα ζητήσει, από τους αρμόδιους, την επιβολή προστίμου, για παραβίαση της νομοθεσίας για τις συμβάσεις με μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστήρια.

Στις 2 Ιουνίου 2023, 844  ευρώ κατατέθηκαν, στο λογαριασμό της καταναλώτριας, της οποίας η ταλαιπωρία και η αφαίμαξη της τσέπης της έληξαν, χάρη στην παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ας γίνουμε όλοι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, για να δυναμώσουμε την φωνή μας, να διεκδικούμε το δίκιο μας και να προστατευόμαστε από παραβίαση των δικαιωμάτων μας και από αθέμιτες πρακτικές της αγοράς.

 

 


 Δείτε επίσης