Καταναλωτικά Βήματα 9-10/2011

201109-10.jpg
Φίλες Φίλοι

Η ύπαρξη διαπλοκής και διαφθοράς αποτελεί εδραιωμένη πεποίθηση, στη συνείδηση των πολιτών της χώρας, γυναικών και ανδρών, νέων και ηλικιωμένων. Η διόγκωσή τους διαβρώνει το δημόσιο και ιδιωτικό βίο, και αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, που χαρακτηρίζει όλες τις περιόδους. Έχει αιτίες πολιτιστικές και πολιτικές, που σχετίζονται, με την παιδεία μας, το κυβερνητικό και κομματικό λογιστήριο των πελατειακών σχέσεων, του πολιτικού κόστους, του εκλογικού οφέλους και των δοσοληψιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 11-12/2011

201111-12.jpg
Φίλες, Φίλοι,

Έχουμε νέα κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία, στη βουλή, ακούσαμε τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού.
 
Αναρωτιέται κάθε λογικός πολίτης, γιατί ζήσαμε μέρες του ΄65, γιατί λοιδορήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, γιατί ο λαός είναι σοφός, όταν ψηφίζει, για να εκλέξει Κυβέρνηση και βουλευτές, αλλά ανίκανος να πάρει θέση, σε ένα δημοψήφισμα, όταν, μάλιστα, η νέα Κυβέρνηση μας είπε αυτά, που, ήδη, γνωρίζαμε, από την προηγούμενη, για τους κινδύνους, που διατρέχει η χώρα. Η εκταμίευση της 6ης δόσης, η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα εφαρμογής της, τα ελλείμματα, η ύφεση και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η ανεπάρκεια της Δημόσιας Διοίκησης, οι ρυθμοί «χελώνας» και η αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, η εκτίναξη της ανεργίας, η μαύρη εργασία, η μείωση των εισοδημάτων και το εθνικό μας σπορ, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. 

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 3-4/2011

201103_04.jpgΦίλες, Φίλοι,

Στις 30 Μάρτη 2011, διενεργήθηκε η εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Σε αυτό το σημείωμα, θα έπρεπε να αποτυπώσω την καθολική αποδοχή, τα καλά λόγια και τις ευχαριστίες μελών, επισήμων και εκπροσώπων φορέων, για τον 180 και πλέον σελίδων διοικητικό απολογισμό, τη διαφάνεια του οικονομικού απολογισμού και τον εθελοντισμό, που έφερε, σε πέρας, το τεράστιο αυτό έργο.

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 7-8/2011

201107_08.jpgΦίλες, Φίλοι,

Έως τις 5/7/2011 είχαμε 49 θανάτους και 4178 ασθενείς, από ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο, που διατρέχει όλη την Ευρώπη. Αιτία το βακτήριο E.coli, ενδυναμωμένο, σε σχέση με το παρελθόν. Και οι καταναλωτές αναρωτιούνται, από πού προήλθε, πως θα προστατευτούν, ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι, και φυσικά αν θα τιμωρηθούν, ανάλογα.

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 1-2/2011

201101_02.jpgΦίλοι, Φίλες,

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται, από βεβαιότητες, που κατέρρευσαν, ανασφάλειες και φοβίες, που κυριαρχούν, ελπίδες και όνειρα, που κρύφτηκαν, κάνει, πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης λειτουργίας και διεύρυνσης συλλογικοτήτων, όπως το ΚΕ.Π.ΚΑ. 

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 5-6/2011

201105_06.jpgΦίλες, Φίλοι,
Χωρίς καμία διάθεση να συμμετάσχω, σε πιθανές στρατηγικές κοινωνικού ελέγχου, μέσω της απόσπασης της προσοχής, σε δευτερεύοντα ζητήματα, μακριά από τα αληθινά προβλήματα, ή στην προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοενοχής, θεωρώ ότι οι «αλήθειες» είναι μονόδρομος, για την έξοδΚαταναλωτικά Βήματα 1-2/2011 ο της χώρας, από την πολύπλευρη κρίση.

Περισσότερα...