Στα μη μέλη

Στα μη μέλη:

Όλοι οι καταναλωτές, έστω και αν δεν είναι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. επωφελούνται, από τη λειτουργία του ΚΕ.Π.ΚΑ. Συγκεκριμένα,
  • Ενημερώνονται, για τα δικαιώματά τους, από τα δελτία τύπου του ΚΕ.Π.ΚΑ., τα οποία δημοσιεύονται, στον Τύπο.
  • Ενημερώνονται, για σοβαρά προβλήματα, που δημιουργούν επιχειρήσεις, στους καταναλωτές, από τα δελτία τύπου του ΚΕ.Π.ΚΑ., τα οποία δημοσιεύονται, στον Τύπο.
  • Συμμετάσχουν, σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις, για να ενημερωθούν για πολλά σημαντικά θέματα.
  • Εκπροσωπούνται, από το ΚΕ.Π.ΚΑ., σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, όπου το ΚΕ.Π.ΚΑ. αγωνίζεται, για την προστασία των καταναλωτών.
  • Προστατεύονται, από τη νομοθεσία, που είτε συμπληρώνεται, είτε δημιουργείται, για τους καταναλωτές, έπειτα από αιτήματα και παρεμβάσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ. ή διαβουλεύσεις, στις οποίες το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμμετέχει. 
  • Ενημερώνονται, από τα αποτελέσματα των ερευνών του ΚΕ.Π.ΚΑ., ώστε να γνωρίζουν καλύτερα τη λειτουργία της αγοράς. 
  • Αποκτούν γνώση, από τις ενημερωτικές εκστρατείες του ΚΕ.Π.ΚΑ., για διάφορα σοβαρά θέματα.
  • Επωφελούνται, από τη διόρθωση εμπορικών πρακτικών, στην οποία προβαίνουν επιχειρήσεις, έπειτα από πίεση του ΚΕ.Π.ΚΑ.
  • Έχουν πρόσβαση, στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας του ΚΕ.Π.ΚΑ. (www.kepka.org), για όσο χρονικό διάστημα, θα είναι προσβάσιμο, σε όλους.
  • Λαμβάνουν «γενικές» συμβουλές, από το τμήμα καταγγελιών, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

 

Όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ., ΔΕΝ είναι δημόσια υπηρεσία και στηρίζει τη λειτουργία του, στις συνδρομές των μελών του. Το γεγονός ότι οι έλληνες Καταναλωτές απευθύνονται στο ΚΕ.Π.ΚΑ., οφείλεται στις συνδρομές  των πολιτών-μελών μας, που μας στηρίζουν με τη συμμετοχή τους. Στην προσπάθειά μας, να ενημερώσουμε όλους τους έλληνες Πολίτες- Καταναλωτές, που μας καταθέτουν κάποιο παράπονο ή ζητούν πληροφόρηση, το ΚΕ.Π.ΚΑ., υπερβαίνει εαυτόν, εξυπηρετώντας ακόμα και μη μέλη, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των μελών μας και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας μας.
Για τους λόγους αυτούς, η εξυπηρέτηση των μελών έχει προτεραιότητα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δε δεσμεύεται να απαντά, οπωσδήποτε, στα τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αιτήματα των μη μελών. Κάνουμε περισσότερα, από ό,τι είναι δυνατόν, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η δυνατότητα, που μας δίνουν μερικές χιλιάδες μελών, δεν επαρκεί, για την εξυπηρέτηση εκατομμυρίων καταναλωτών, στην Ελλάδα.

Κάθε Καταναλωτής μπορεί να γίνει, άμεσα, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Για να γίνετε μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Πατήστε εδώ.