Καταναλωτικά Βήματα 01-02/2008

200801-02vimata.jpgΦίλες και Φίλοι,

Στις 19 Μαρτίου 2008, θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του ΚΕ.Π.ΚΑ., κορυφαία δημοκρατική διαδικασία ελέγχου και προγραμματισμού. Θα ακολουθήσει η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα.

Όσα μέλη δεν έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε, στη Γ,Σ και να ασκήσετε το δικαίωμα της ψήφου, παρακαλώ να διαβάσετε τις οδηγίες, για την επιστολική ψήφο, στη σελίδα 4 του περιοδικού.

Ο ετήσιος Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, θα δημοσιευτεί, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ., στις αρχές Μαρτίου. Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, η κριτική των μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. μας είναι απαραίτητα, για τη νέα μας πορεία.

Σ' αυτό το σημείωμα, θα σταθώ, σε δύο γεγονότα, που μας έχουν προβληματίσει. Στις αρχές του 2004, το ΚΕ.Π.ΚΑ. προσέφυγε, στο Συμβούλιο Επικρατείας, εναντίον της απόφασης της Νομαρχίας Χαλκιδικής να επιβάλλει χαράτσι, στους κατόχους β κατοικίας. Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 55.000 οικογένειες, που καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά, στη Νομαρχία. Η εκδίκαση της απόφασης, μετά από τέσσερις αναβολές, ορίσθηκε για τις 24 Σεπτέμβρη 2008, δηλαδή, σχεδόν έπειτα από πέντε χρόνια. Και η αγωνία, η οικονομική αφαίμαξη, και οι ειδοποιήσεις κατάσχεσης μισθών και συντάξεων απασχολούν τόσες οικογένειες.

Το 2005 επιβάλλεται, με αγορανομική διάταξη, για την προστασία των καταναλωτών, από τις υψηλές τιμές των κυλικείων, που λειτουργούν μονοπωλιακά, πλαφόν ανώτατων τιμών, για ελάχιστα είδη. Γίνεται προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, στα τέλη του 2005 και, ω του "θαύματος", εντός χρονικού διαστήματος δύο ετών, το Συμβούλιο Επικρατείας αποφασίζει τη δικαίωση των εταιριών, που προσέφυγαν.

Δεν γνωρίζουμε τους "πόρους" ( ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα), που είναι απαραίτητοι, για να λειτουργεί η δικαιοσύνη, με την ταχύτητα, που "πρέπει".

Αλλά η μια υπόθεση ωφελεί χιλιάδες οικογένειες, ενώ η άλλη ωφελεί λίγες επιχειρήσεις και βλάπτει εκατομμύρια Καταναλωτών.

Οι Καταναλωτές απαιτούμε ταχύτητα και ποιότητα, στην απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να διαγραφεί, από το "λεξιλόγιο" και τις "αισθήσεις" μας η "ανασφάλεια δικαίου" και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, στο κράτος δικαίου.
Ο Πρόεδρος
και Συντονιστής του Ε.Σ.Κ.

Νικόλαος Τσεμπερλίδης