Η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών συναντήθηκε με τις Ενώσεις καταναλωτών για την υπόθεση VW

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, η Επίτροπος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών, κ. Vera Jourovam συναντήθηκε με τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών, για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen. 
Η Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC), Κ. Μονίκ Γκόγιενς, σχολίασε:
"Είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τους καταναλωτές, στο θέμα της αποζημίωσης, που δικαιούνται, για την απάτη της Volkswagen με τις εκπομπές ρύπων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταλήξει ότι η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων παραβίασε τη νομοθεσία της Ε.Ε. και δε μπορεί να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Οι Εθνικές Αρχές, στην Ευρώπη, έχουν διστάσει, για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που οι καταναλωτές, στις Η.Π.Α., Νότια Κορέα και Αυστραλία, έχουν δει τις κυβερνήσεις τους να δραστηριοποιούνται, για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών."
Καλούμε τους καταναλωτές – κατόχους «πειραγμένων» αυτοκινήτων να επικοινωνήσουν, με το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, ώστε να μπορέσει το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών να προγραμματίσει τις μελλοντικές του δράσεις, για την επίλυση του προβλήματος. Επικοινωνήστε, άμεσα, με τα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών στα τηλέφωνα 2310233333 και 2310269449, καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 14:30. Η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.