Καταναλωτικά Βήματα 5-6/2013

201305-06.jpg

Φίλες, Φίλοι,

Διανύουμε το τέταρτο έτος της πολύπλευρης κρίσης, που οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, σε επαναπροσδιορισμό των καταναλωτικών προτύπων τους. Διαπιστώνουμε, ως ΚΕΠΚΑ, ένα έλλειμμα, οδηγιών και πληροφοριών, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα καταναλωτικά μας πρότυπα, προς όφελος της οικονομίας (ατομικής και εθνικής), της εξοικονόμησης ενέργειας, της μείωσης χρήσης πρώτων υλών και γενικά της προστασίας του περιβάλλοντος, ως ελάχιστη υποχρέωσή μας, στις επόμενες γενιές.  

Έτσι σχεδιάσαμε και ξεδιπλώνουμε ένα πρόγραμμα, που θα μεταφέρει γνώση, πρακτικές εφαρμογές, στους καταναλωτές, ώστε να κάνουμε πράξη την επιθυμία μας, ή την ανάγκη μας, για εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων. 

Στα χέρια σας, κρατάτε ένα από τα έντυπα, που θα εκδώσει, θα διανέμει, και θα αναρτήσει, στο διαδίκτυο, το ΚΕ.Π.ΚΑ. Τα έντυπα, μαζί με εργαστήρια και ενημερωτικά σεμινάρια, θα γίνουν "εργαλεία", για την εκπαίδευσή σας, στα θέματα:

· Πράσινα ταξίδια: Ένας γρήγορος οδηγός
· Ecolabel και διακοπές
· "Πράσινες" αγορές
· Ανακύκλωση
· Αγορά ανακυκλωμένων προϊόντων
· Εξοικονόμηση ενέργειας και νερού
· Ανθρακικό αποτύπωμα
· Σύστημα EMAS
· Εξοικονόμηση νερού από οικιακές ηλεκτρικές συσκευές
· Οικιακές συσκευές και ενεργειακή σήμανση
· Αγορά φρούτων και λαχανικών εποχής
· Ετήσιο ημερολόγιο φρούτων και λαχανικών
· Αγορά αυτοκίνητου

Γενικά, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε, για κάθε πράσινη επιλογή μας, σε κάθε δράση μας, ως καταναλωτές. 

Ελπίζουμε ότι η εκπαίδευση θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, γιατί ο κάθε ένας, από εμάς, θα γίνει πολλαπλασιαστής των γνώσεων και των πρακτικών, γιατί πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας και η συμβολή μας είναι απολύτως απαραίτητες ενέργειες, για να κληροδοτήσουμε, στις επόμενες γενιές, έναν πλανήτη, που θα έχει μέλλον.
Διαβάστε εδώ  το υπόλοιπο περιοδικό.