ΚΕ.Π.ΚΑ

Σήμερα γινόμαστε όλοι μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ.

Φίλες Φίλοι,
Είναι γνωστό, σε όλους ότι η ανεξαρτησία, η δύναμη και η οικονομική επάρκεια του ΚΕ.Π.ΚΑ. βασίζονται, στις συνδρομές των μελών μας.

Οι οικονομικοί μας πόροι, δυστυχώς, είναι πολύ περιορισμένοι, γιατί οι καταναλωτές, στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντιληφθεί τη «συλλογική» μας δύναμη και δε συμμετέχουμε, ενεργά, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Έτσι, ενώ πολλοί από εμάς απαιτούμε να λύσουμε το προσωπικό μας πρόβλημα, με την «αγορά», θέλουμε να λειτουργεί η «αγορά» σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θέλουμε να υπάρχει το ΚΕ.Π.ΚΑ., για να μας ακούει, να μας καταλαβαίνει, να δρα για εμάς, να μας προστατεύει, δεν κάνουμε αυτονόητο, ένα απλό βήμα, να δώσουμε ισχύ και οικονομική δυνατότητα, στην οργάνωση, που με τη δράση της, σημείωσε τεράστιες επιτυχίες, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ποιο είναι το απλό βήμα; Να εγγραφούν μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Καταναλωτές τηλεφωνούν στα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. και χωρίς να γνωρίζουν ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. δεν είναι δημόσια υπηρεσία, ζητούν από τους εθελοντές και τους εργαζομένους να πάνε, αμέσως, να ελέγξουν και να τιμωρήσουν το κατάστημα ή την επιχείρηση που μας δημιούργησε το πρόβλημα. Ακόμα και όταν ενημερωθούν, τι είναι το ΚΕ.Π.ΚΑ., αντιδρούν, λέγοντας: «Επομένως, δεν κάνετε τίποτα, εσείς, για μένα!».

Άλλοι καταναλωτές, χωρίς να είναι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. απαιτούν το ΚΕ.Π.ΚΑ. να παρέβη στην επιχείρηση που τους δημιούργησε το πρόβλημα για να πάρουν π.χ. πίσω οι ίδιοι τα χρήματα τους. Δεν αποδέχονται ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. παρεμβαίνει, στις  επιχειρήσεις για την επίλυση του προβλήματος, εξωδικαστικά για τα μέλη του, γιατί πρέπει αφενός να λειτουργεί, ανταποδοτικά, προς αυτούς, που στηρίζουν τη λειτουργία μας και αφετέρου 2.200 μέλη, που πληρώνουν συνδρομή, είναι αδύνατο και άδικο να πληρώνουν τις υπηρεσίες, που απαιτούν εκατομμύρια άλλοι. Υπάρχουν καταναλωτές που θεωρούν ότι επειδή το ΚΕ.Π.ΚΑ. επιχορηγείται με είκοσι ή τριάντα χιλιάδες ευρώ από το κράτος οι οποίες καλύπτουν το πολύ 20 % των εξόδων του ΚΕ.Π.ΚΑ. πρέπει να παρεμβαίνουμε στο πρόβλημα 11.000.000 κατοίκων της Ελλάδος. Φυσικά πληροφόρηση και συμβουλές δίνουμε, σε όλους, που τηλεφωνούν, στα γραφεία μας, αλλά σαφώς, δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε για όλους. Πολλοί όμως, συμπεριφέρονται με τρόπο απαξιωτικό και συχνά υβριστικό, προς τα στελέχη του ΚΕ.Π.ΚΑ. θεωρώντας ότι είμαστε κρατικοδίαιτοι και εκμεταλλευόμαστε τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Υπάρχουν ακόμα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., που ενώ έχουν δικαιωθεί, σε πρόβλημα, που αντιμετώπισαν, στο παρελθόν, με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., ζητούν διαγραφή, γιατί, όπως μας λένε, είμαστε φθηνότεροι, από ένα δικηγόρο και αυτοί γράφτηκαν στο ΚΕ.Π.ΚΑ., για να λύσουν το συγκεκριμένο τους πρόβλημα. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν: «Αν σας ξαναχρειαστούμε, θα ξανάρθουμε». Δε σκέφτονται, όμως,, ότι την επόμενη φορά, που θα χρειαστούν το ΚΕ.Π.ΚΑ., δε θα το βρουν, γιατί θα έχει κλείσει.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. όμως, εκτός από τις παρεμβάσεις, για επίλυση προβλημάτων προσφέρει, πολλές ακόμα, υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται, σε όλους τους καταναλωτές, αυτής της χώρας και όχι μόνο στα μέλη του. Εκπαιδεύει καταναλωτές και φορείς, σε θέματα καταναλωτών. Επισκέπτεται σχολεία και μαθαίνει, στους μικρούς καταναλωτές, πώς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Εκδίδει δελτία τύπου, διατηρεί ιστοσελίδα, λογαριασμούς στο facebook και στο twitter, τα στελέχη του δίνουν, συνεχώς, συνεντεύξεις, για να ενημερώνει όλους τους καταναλωτές για τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα και τα δικαιώματα τους. Παρεμβαίνει στα κέντρα λήψης αποφάσεως και διεκδικεί καλύτερη νομοθεσία και ρυθμίσεις για τους καταναλωτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δε διστάζει να συγκρουστεί, να δημοσιοποιήσει και να καταγγείλει οποιοδήποτε αμφισβητεί ή παραβιάζει τα δικαιώματα των καταναλωτών, είτε κράτος είτε κυβέρνηση, είτε αρχή, είτε αρχή, είτε φορέα, είτε επιχείρηση.

Η δράση του ΚΕ.Π.ΚΑ. ανοίγεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και αφορά όλους τους καταναλωτές, στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η δύναμη του ΚΕ.Π.ΚΑ. στηρίζεται στα μέλη του. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο δικαιότερη θα είναι η φωνή μας, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη μας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα της δράσεως μας.

Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε εποπτεία της αγοράς, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές και επιστημονικές μεθόδους και εργαλεία. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε συγκριτικά τεστ προϊόντων και υπηρεσιών και να συμβουλεύουμε τους καταναλωτές τι να αγοράσουν. Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τρόφιμα και άλλα αγαθά όσον αφορά την ασφάλεια τους. Όμως, για όλα αυτά δεν αρκούν 2.200 ταμιακά ενήμερα μέλη. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε εκστρατεία ομαδικοποίησης του ΚΕ.Π.ΚΑ.:

  1. Αποστείλαμε ηλεκτρονικό μήνυμα, σε όλα τα μέλη μας, που διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ζητώντας τους να γράψουν φίλους και συγγενείς, μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ.
  2. Συνεργαστήκαμε με εταιρία τηλεφωνικής ενημερώσεως (call center), η οποία με ηχογραφημένο μήνυμα κάλεσε δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές να γίνουν μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ.
  3. Αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας, την επιστολή αυτή που διαβάζετε, προσπαθώντας να πείσουμε, όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και αντλούν γνώση και πληροφόρηση και γράφουν στο ΚΕ.Π.ΚΑ.
  4. Αναρτήσαμε σύνδεσμο με την ιστοσελίδα μας, στους λογαριασμούς μας, στο facebook και στο twitter, καλώντας τους φίλους μας να γραφτούν μέλη.

Φίλες και Φίλοι,
Ζητούμε, από εσάς, που γνωρίζουν τη δράση μας, τις πρωτοβουλίες μας και τις προσπάθειές μας, να βοηθήσετε την εκστρατεία μαζικοποίησης του ΚΕ.Π.ΚΑ. Σας ζητούμε να ενημερώσετε, όσο το δυνατό περισσότερους φίλους και συγγενείς και να τους πείσετε να εγγραφούν, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., για να διασφαλιστεί η προοπτική της οργάνωσής μας.

Σας ζητούμε να εγγραφείτε μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ένα απλό τηλεφώνημα, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., από τον ενδιαφερόμενο να γίνει μέλος, αρκεί, για να πάρει την πληροφόρηση, για τη διαδικασία. Όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει με ραντεβού στο χώρο του καταναλωτή, μέσω εταιρίας courier, με επιβάρυνση, του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας.

Για το Δ.Σ.
Νικόλαος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. και Μέλος της Ε.Ε. του Ε.Σ.Κ.Α.
Ευαγγελία Κεκελέκη, Γεν. Γραμματέας ΚΕ.Π.ΚΑ.