Μποϋκοτάζ στην ακρίβεια

Χτες, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε, ονόματα σουπερμάρκετ, που σύμφωνα με το Υπουργείο, παραβίασαν το ποσοστό κέρδους, σε βάρος των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, που αναλογούν σε ενεργή και αγωνιστική Ένωση Καταναλωτών, που σέβεται τους καταναλωτές και τον εαυτό της, αποφάσισε να κηρύξει μποϋκοτάζ, εναντίον των τεσσάρων εταιρειών, που ανακοίνωσε το Υπουργείο. Ταυτόχρονα, καλέσαμε όλες τις Ενώσεις καταναλωτών της χώρας μας να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, προς όφελος όλων των καταναλωτών.

Η διάρκεια του μποϋκοτάζ θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των κωδικών, για τους οποίους το Υπουργείο διαπίστωσε παραβάσεις. Όσοι οι κωδικοί τόσες εργάσιμες μέρες θα διαρκεί το μποϋκοτάζ. Για τις εταιρίες, που είναι υπότροπες, το μποϋκοτάζ θα διαρκεί δύο εργάσιμες μέρες για κάθε κωδικό, για τον οποίο το Υπουργείο διαπίστωσε παράβαση. Έτσι, ξεκινώντας τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, μποϋκοτάρουμε:

  • Σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, για 23 εργάσιμες μέρες, δηλαδή από την 20η Φεβρουαρίου 2023 έως και τη 17η Μαρτίου 2023,
  • Σουπερμάρκετ Γαλαξίας, για 10 εργάσιμες μέρες, δηλαδή από την 20η Φεβρουαρίου 2023 έως και τη 2α Μαρτίου 2023,
  • Σουπερμάρκετ Κρητικός, για 8 εργάσιμες μέρες, δηλαδή από την 20η Φεβρουαρίου 2023 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2023,
  • Σουπερμάρκετ Lidl, για 2 εργάσιμες μέρες, δηλαδή από την 20η Φεβρουαρίου 2023 έως και την 21η Φεβρουαρίου 2023.

Το Υπουργείο, έπειτα από ισχυρές και διαρκείς πιέσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ., ανακοίνωσε, έστω και με καθυστέρηση, τέσσερα ονόματα σουπερμάρκετ, στα οποία επέβαλε πρόστιμα, για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και της νομοθεσίας για τους καταναλωτές. Όμως, τα πρόστιμα δεν τρομάζουν τις επιχειρήσεις. Η ανακοίνωση του ονόματός τους και η αντίδραση των καταναλωτών τις τρομάζουν.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πιστεύει ότι οι καταναλωτές πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα, στις επιχειρήσεις αυτές, που δε μας σέβονται. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. βγαίνει, λοιπόν, μπροστά και κηρύσσει μποϋκοτάζ, για να τιμωρηθούν οι παρανομούντες.

Είναι, λοιπόν, η ώρα των καταναλωτών, η δική μας ώρα!
Είναι η ώρα, που σηκωνόμαστε, από τον καναπέ, αναλαμβάνουμε ενεργό δράση, παίζουμε το ρόλο που μας ανήκει στην αγορά και κάνουμε πράξη τα παρακάτω:

  • ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΒ μέχρι 17/3/2023.
  • ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΑΛΑΞΙΑ μέχρι 2/3/2023.
  • ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΡΗΤΙΚΟ μέχρι 28/2//2023.
  • ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ LIDL μέχρι 21/2/2023.

Ξεκινάμε Δευτέρα 20/2/2023.

Τα σουπερμάρκετ, που θα μποϋκοτάρουμε, είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν κάνοντας προσφορές. Δεν πρέπει να πέσουμε, στην παγίδα τους. Πρέπει να επιμείνουμε στο μποϋκοτάζ, για να καταλάβουν ότι είμαστε καταναλωτές, με δικαιώματα και όχι ιθαγενείς που κοροϊδεύονται με καθρεφτάκια.

Καταναλωτές μπορούμε.
Μπορούμε να ερημώσουμε από πελάτες αυτές τις αλυσίδες.
Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμά μας, σε όσους παραβίασαν το ποσοστό κέρδους, αλλά και σε όσους σχεδιάζουν να το κάνουν, στο μέλλον.
Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμά μας, σε όλη την αγορά.
Μπορούμε, συμμετέχοντας στο μποϋκοτάζ, να επιβραβεύσουμε τις επιχειρήσεις που μας σέβονται.

Φτάνει πια!
Οι καταναλωτές αντιδρούμε!
Οι καταναλωτές συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ!
Οι καταναλωτές τιμωρούμε!
Οι καταναλωτές είμαστε ρυθμιστές της αγοράς και όχι μόνιμα θύματά της!