Επιστροφή 420 ευρώ από πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας

kepka institoutoΚαταναλώτρια αποδέχτηκε τηλεφωνική προσφορά, για δωρεάν τεστ λιπομέτρησης από πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας. Δεσμεύτηκαν, προφορικά, ότι η προσφορά δε συνδεόταν με αγορά κάποιου πακέτου υπηρεσιών.

Η καταναλώτρια επισκέφτηκε το πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας, όπου της έκαναν το δωρεάν τεστ. Όταν της ανέλυαν τα αποτελέσματα, της είπαν ότι έπρεπε να κάνει, οπωσδήποτε, θεραπεία για να απαλλαγεί από το επί πλέον λίπος, που βρέθηκε στην εξέταση, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία της. Της παρουσίασαν ένα πακέτο υπηρεσιών, αξίας 1.080 ευρώ και όταν αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση, άρχισαν οι εκπτώσεις. Το κόστος του πακέτου κατέβηκε στο ποσό των 420 ευρώ.

Η καταναλώτρια ζήτησε κάποια προθεσμία, για να το σκεφτεί καλύτερα, όμως την ενημέρωσαν ότι ήταν τελευταία μέρα του μήνα και αυτή η προσφορά δε θα ίσχυε τον επόμενο μήνα. Επιπλέον της πρόσφεραν και υπηρεσίες διατροφολόγου.

Η καταναλώτρια δέχτηκε και πλήρωσε 400 ευρώ, μέσω πιστωτικής κάρτας και 20 ευρώ μετρητά.

Στο δρόμο προς το σπίτι της, μετάνιωσε που αποδέχτηκε τη σύμβαση και την υπέγραψε. Γύρισε πίσω στο πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας, αλλά το βρήκε κλειστό. Την επόμενη ημέρα, καθώς και τη μεθεπόμενη καλούσε τηλεφωνικά το  πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας,  χωρίς καμιά απάντηση.

Όταν, μετά από δύο – τρεις μέρες κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους ενημερώσει ότι ήθελε να ασκήσει το δικαίωμα της υπαναχώρησης, οι απαντήσεις που έλαβε ήταν από συγκεχυμένες και αόριστες έως αρνητικές.

Η καταναλώτρια προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, του οποίου έγινε μέλος και ζήτησε τη μεσολάβησή του.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ, ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με το πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας, ζητώντας την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων, που είχε πληρώσει η καταναλώτρια, λόγω άσκησης από μέρους της, εμπρόθεσμα, του δικαιώματος της υπαναχώρησης.

Μετά από δέκα πέντε μέρες διαπραγματεύσεων, το πολυδύναμο κέντρο αισθητικής, αδυνατίσματος και δίαιτας επέστρεψε, στην καταναλώτρια 420 ευρώ.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε,

ώστε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των καταναλωτών,

που έχουν ανάγκη βοήθειας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

 

 


 Δείτε επίσης