Καταναλωτικά Βήματα 11-12/2012

201211-12.jpg
Αντί για γράμμα του εκδότη
Φίλες, Φίλοι,
Η εικόνα, που μεταδίδουν όλα τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι κοινή. Όλοι έχουν συνδεθεί, με την ΕΡΤ και περιμένουν κάτι σημαντικό. Οι δημοσιογράφοι συνωστίζονται, σπρώχνονται και προσπαθούν να έχουν την καλύτερη λήψη. Στο πλάνο, εμφανίζεται ένας καλοντυμένος πενηντάρης, που κρατά, στα χέρια του, ένα σημαντικό αριθμό χαρτιών. Παίρνει ένα χαρτί, στο ένα χέρι του, το σηκώνει, το δείχνει, στους δημοσιογράφους, το σχίζει, επιδεικτικά και σε άπταιστα αγγλικά, λέει: 

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 9-10/2012

201209-10.jpg

Φίλες και φίλοι,

Καλοκαίρι και βρισκόμαστε, σε ένα θερινό καφενείο. Η συζήτηση έντονη, την ακούν όλοι οι θαμώνες. Τα προβλήματα, που μαστίζουν τη χώρα, το χρέος, η ανεργία, η ακρίβεια, η ανταγωνιστικότητα… και οι υπεύθυνοι σχηματο-ποιούνται, από τα μέλη της παρέας, με βάση τις γνώσεις, τις επιδιώξεις, τα προσωπικά τους συμφέροντα και το βαθμό της ειλικρίνειάς τους. Στις λύσεις περιλαμβάνονταν ο ρόλος του Πολίτη, ο ρόλος των συλλογικοτήτων και άλλα πολλά.

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 5-6/2012

201205-06.jpgΦίλες και Φίλοι, 

Πολλές φορές, τόσο στα άρθρα του περιοδικού μας, όσο και στα γράμματα του εκδότη, καταδείξαμε τη σύνδεση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων, από τη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταναλωτών - BEUC, κάνουμε μία σύντομη αναφορά, σε επιτυχίες, αποτυχίες, προκλήσεις, προσδοκίες, ανησυχίες και απαιτήσεις.

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 7-8/2012

201207-08.jpg

Φίλες και Φίλοι, 

Τα τελευταία τρία χρόνια, αναδύθηκαν, στην επιφάνεια, μιας "δήθεν" ήρεμης θάλασσας, με τον πιο ηχηρό τρόπο, όλα τα προβλήματα, που είχαμε θάψει, συνειδητά και ασυνείδητα, στον πυθμένα, μετατρέποντάς τον, σε βούρκο. 

Περισσότερα...

Καταναλωτικά Βήματα 3-4/2012

201203-04.jpg
Φίλες και Φίλοι,
Το «κίνημα της πατάτας», την ώρα, που συντάσσεται αυτό το σημείωμα, αποτελεί θέμα όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στη «μάχη» αυτή, συμμετέχει το ΚΕ.Π.ΚΑ., εμμένοντας, στις διαχρονικές αξίες και αρχές, που πρέσβευε και συνεχίζει να πρεσβεύει, επισημαίνοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. 
Θα στηρίξουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια, όπως αυτή του Δήμου Συκεών – Νεάπολης, που θα διασφαλίσει την αποφυγή της φοροδιαφυγής των προμηθευτών – παραγωγών, την ασφάλεια και την πιστοποίηση των τροφίμων καθώς και την πληροφόρηση, για ποσότητες, που πρέπει να αγοράζουμε, για να μην πετάμε τρόφιμα. Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι ο κρίκος της αγοράς, που λέγεται εμπόριο, πρέπει να καταργηθεί, αλλά γιατί είναι αδιαμφισβήτητη ανάγκη, να εξορθολογηθεί και να αποκτήσει, στοιχεία υγιούς ανταγωνισμού.

Περισσότερα...