Επιστροφή 120 ευρώ από ακύρωση κράτησης σε ξενοδοχείο

kepka reception hotelΚαταναλωτής, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποίησε τηλεφωνική κράτηση ενός δίκλινου δωματίου, σε ένα ξενοδοχείο στην Καλαμάτα από 23 Σεπτεμβρίου έως και 27 Σεπτεμβρίου 2022. Ο καταναλωτής θα συμμετείχε σε συνέδριο σχετικό με την εργασία του.

Κατόπιν συνεννόησης, με την υπάλληλο του ξενοδοχείου, απέστειλε προκαταβολή 120 ευρώ. Ο καταναλωτής, ολοκλήρωσε την ηλεκτρονική πληρωμή, αλλά το ξενοδοχείο, ουδέποτε έστειλε κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Δυστυχώς, στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο καταναλωτής παρουσίασε υψηλό πυρετό. Έκανε Rapid test για COVID-19 και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Αμέσως, επισκέφθηκε Κλινική της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβληθεί σε Μοριακό test, για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, βγήκε θετικό, στη νόσο του COVID-19.

Αμέσως, ο καταναλωτής ενημέρωσε το ξενοδοχείο για την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του, λόγω της νόσησής του. Η υπάλληλος ενημέρωσε τον καταναλωτή, πως ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου θα επικοινωνούσε μαζί του. Όμως, ουδέποτε, επικοινώνησε ο υπεύθυνος, παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις του καταναλωτή. Μετά από αρκετές ημέρες και προσπάθειες επικοινωνίας, υπάλληλος του ξενοδοχείου, ενημέρωσε τον καταναλωτή, πως δεν θα γινόταν επιστροφή της προκαταβολής των 120 ευρώ, από το ξενοδοχείο, με την αιτιολογία πως δεν ενημερώθηκαν μια εβδομάδα, πριν την ακύρωση της κράτησης.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο καταναλωτής απευθύνθηκε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., ζητώντας βοήθεια για το πρόβλημά του.

Στις 5 Οκτωβρίου 2022, το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε την καταγγελία του καταναλωτή, στο ξενοδοχείο, ζητώντας ικανοποίηση του καταναλωτή, δηλαδή την επιστροφή των χρημάτων.

Στις 7 Οκτωβρίου 2022, το ξενοδοχείο, με απαντητική επιστολή μας ανέφερε πως δε γίνεται δεκτή η επιστροφή των χρημάτων, επειδή η ακύρωση δεν έγινε 21 ημέρες, πριν την έναρξη της διαμονής, όπως προβλέπεται, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Και μάλιστα η απάντηση του ξενοδοχείου ήταν λίγο ειρωνική: « Ο υπεύθυνος του καταλύματος θα ήθελε να ενημερωθείτε πρώτα από τον Ε.Ο.Τ. για την προστασία του καταναλωτή όσον αφορά τις κρατήσεις».

Την ίδια ημέρα το ΚΕ.Π.ΚΑ. απάντησε, στο ξενοδοχείο, ότι η κράτηση ακυρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας και μάλιστα λόγω μιας άκρως μεταδοτικής και επικίνδυνης ασθένειας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2022, το ξενοδοχείο μας ζήτησε τα έγγραφα, που αποδείκνυαν την ασθένεια του καταναλωτή, έτσι ώστε να προβεί στην επιστροφή των χρημάτων. Την επόμενη ημέρα, ο καταναλωτής έστειλε τα αποτελέσματα της μοριακής ανίχνευσης του SARS-Cov-2.

Στις 21 Οκτωβρίου 2022, το ξενοδοχείο ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή, για να επιστρέψει την προκαταβολή.

Στις 7 Νοεμβρίου 2022, ο καταναλωτής, μας ενημέρωσε, πως πιστώθηκαν τα 120 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο καταναλωτής ευχαρίστησε το ΚΕ.Π.ΚΑ.: «Δια της παρούσης μου επιστολής, θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕ.Π.ΚΑ., για μια ακόμη φορά, και ιδίως το τμήμα καταγγελιών, που, με τις άοκνες και τις συνεχείς, όπως απεδείχθη, προσπάθειές του, κατάφερε αυτό που δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκα, κατ’ αρχάς, με απέτρεπαν από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

…Το ξενοδοχείο αρνήθηκε να μου επιστρέψει τα χρήματα, παρόλο που τους εξήγησα πως ασθένησα αποδεικνύοντας την αλήθεια των λεγομένων μου από την ημερομηνία διεξαγωγής και διάγνωσης του PCR. Απευθύνθηκα στο ΚΕ.Π.ΚΑ. όπου ανέλαβαν την υπόθεσή μου, με ευγένεια και ήθος με καθησύχασαν, αρχικά, και με την περισσή ενεργητικότητα και ικανότητά τους κατάφεραν να μου επιστρέψουν τα 120 ευρώ ως όφειλαν. Επιτέλους, για πολλαπλή, φορά μέσω του ΚΕ.Π.ΚΑ. και των συντελεστών του, αισθάνομαι δικαιωμένος πολίτης!»

Ας γίνουμε όλοι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσει η φωνή μας και να μπορούμε να βρούμε το δίκαιό μας

 

 


 Δείτε επίσης