Επιστροφή 128,33 ευρώ, για απώλεια αποσκευών

kepka aerodromio valitsaTην 1η Ιουλίου 2022, καταναλώτρια ταξίδεψε, με γνωστή ελληνική αεροπορική εταιρία στην Κάρπαθο, από Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα, για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η καταναλώτρια παρέδωσε 2 βαλίτσες και μια χειραποσκευή. Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο και έτσι, δεν υπήρχε χώρος στην καμπίνα, ούτε για χειραποσκευές.

Η καταναλώτρια έφτασε, στον τελικό της προορισμό, αλλά οι βαλίτσες της είχαν «κάνει φτερά». Αμέσως, έκανε δήλωση απώλειας αποσκευών, στο γραφείο της αεροπορικής εταιρίας, στην Κάρπαθο, το οποίο βρισκόταν εντός του αεροδρομίου.

Στις 2 Ιουλίου 2022, η καταναλώτρια συμπλήρωσε ψηφιακή δήλωση διαμαρτυρίας, στην φόρμα επικοινωνίας της αεροπορικής εταιρίας, ζητώντας να βρεθούν οι 3 αποσκευές της. Οι αποσκευές της έφτασαν, στην Κάρπαθο, με καθυστέρηση δύο ημέρων.

Στις 5 Ιουλίου 2022, υπέβαλε, εκ νέου, γραπτή διαμαρτυρία,, επισυνάπτοντας τη δήλωση απώλειας αποσκευών καθώς και τα αποδεικτικά των εξόδων, στα οποία υποβλήθηκε, λόγω της απώλειας των αποσκευών της.

Η καταναλώτρια, στις 15 Ιουλίου 2022, απέστειλε, ξανά, διαμαρτυρία προς την εταιρία, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Την ίδια ημέρα, επικοινώνησε, με το ΚΕ.Π.ΚΑ., προκειμένου να τη βοηθήσουμε να ασκήσει τα δικαιώματά της.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., κατόπιν μελέτης όλων των στοιχείων που προσκόμισε η καταναλώτρια, απέστειλε, στις 20 Ιουλίου 2022, την καταγγελία της καταναλώτριας, στην αεροπορική εταιρία, με σκοπό την αποζημίωση της καταναλώτριας.

Στις 29 Ιουλίου 2022, η αεροπορική εταιρία με επιστολή της, προς το ΚΕ.Π.ΚΑ., ζήτησε όλα τα στοιχεία, που διέθετε η καταναλώτρια προκειμένου να εξετάσουν την υπόθεση. Η καταναλώτρια απέστειλε τα στοιχεία, αμέσως, για άλλη μια φορά.

Την 1η Αυγούστου 2022, η αεροπορική εταιρία μας ενημέρωσε πως, αφού εξέτασαν την υπόθεση, αποδέχτηκαν ότι η καταναλώτρια δικαιούταν αποζημίωση και χρειαζόντουσαν τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού, για να γίνει η επιστροφή χρημάτων, εντός 6 εβδομάδων, από την αποστολή των στοιχείων.

Η καταναλώτρια, στις 2 Αυγούστου 2022, απέστειλε όλα τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, μας ενημέρωσε πως πιστώθηκε, στον τραπεζικό της λογαριασμό, το ποσό των 128,33 ευρώ.

Η καταναλώτρια μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:
«Καλημέρα σας,
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και καθοδήγηση που είχα όλο το χρονικό διάστημα από 02/07/2022 έως και το Σεπτέμβριο του 2022 από τον φορέα του ΚΕ.Π.ΚΑ. Με την επιμονή και τους δυναμικούς χειρισμούς σας πετύχατε να μου επιστραφούν τα χρήματα από ελληνική αεροπορική εταιρία για δικά της λάθη που όμως επιβάρυναν τον προϋπολογισμό των διακοπών μου.»

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ας γίνουμε όλοι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσει η φωνή μας και να μπορούμε να βρούμε το δίκαιό μας.

 

 


 Δείτε επίσης