Αντικατάσταση ελαττωματικής τηλεόρασης αξίας 1.508,99 ευρώ

kepka tileorasiΚαταναλωτής, στις 25 Φεβρουαρίου 2022, αγόρασε μια τηλεόραση, αξίας 1508,99 ευρώ, από γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Την ίδια ημέρα, κατέβαλε 508,99 ευρώ ως προκαταβολή και στις 10 Μαρτίου 2022, εξόφλησε το πόσο, καταβάλλοντας τα υπόλοιπα 1000 ευρώ.

Ο καταναλωτής, στις 10 Μαρτίου 2022, παρέλαβε την τηλεόραση και εντόπισε κάποια μαύρα σημεία, στην οθόνη. Η οθόνη έμοιαζε να είναι σπασμένη. Την επόμενη ημέρα, ο καταναλωτής ενημέρωσε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευών, για το πρόβλημα που εντόπισε. Τεχνικός επισκέφτηκε την οικία του καταναλωτή, για να ελέγξει την τηλεόραση, έβγαλε φωτογραφίες της οθόνης της τηλεόρασης και αποχώρησε.

Δυστυχώς, δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση, από την εταιρία, προς τον καταναλωτή, ο οποίος, στις 11 Απριλίου 2022, απευθύνθηκε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., για την επίλυση του προβλήματός του. Κατόπιν μελέτης των στοιχείων, που προσκόμισε ο καταναλωτής, το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε, στις 13 Απριλίου 2022, επιστολή προς το κατάστημα με το αίτημα του καταναλωτή, για αντικατάσταση της ελαττωματικής τηλεόρασης.

Το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, στις 13 Μάιου 2022, μας απάντησε πως ενημερώθηκε, για το πρόβλημα, από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευών, στις 18 Μαρτίου 2022, το οποίο έστειλε στο κατάστημα τις φωτογραφίες και την αναφορά του τεχνικού, που έλεγξε την τηλεόραση του καταναλωτή, για το σύνολο των ωρών, που λειτούργησε η τηλεόραση. Η αναφορά έδειξε πως η τηλεόραση είχε, ήδη, λειτουργήσει 43 ώρες. Με βάση τις ώρες λειτουργίας το κατάστημα ισχυρίστηκε ότι οποιαδήποτε βλάβη είχε παρουσιαστεί, οφειλόταν σε κακή χρήση (σπάσιμο), από τον καταναλωτή. Το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών δε δέχτηκε να αντικαταστήσει, ή να επισκευάσει την τηλεόραση, καθώς, σύμφωνα με το κατάστημα, εάν υπήρχε κάποιο σπάσιμο, κατά την παράδοση της τηλεόρασης, ο καταναλωτής θα ενημέρωνε, αμέσως και όχι 8 ημέρες αργότερα.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ, στις 15 Ιουνίου 2022 επικοινώνησε, με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευών και ζήτησε τις ηχογραφημένες κλήσεις, στις οποίες καταγράφηκε η επικοινωνία του καταναλωτή, με το συνεργείο, στις 11 Μαρτίου 2022, δηλαδή την αμέσως επόμενη ημέρα από την παραλαβή της τηλεόρασης και όχι στις 18 Μαρτίου 2022, όπως ισχυριζόταν το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Στις 7 Ιουλίου 2022, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευών, απέστειλε τις ηχογραφημένες κλήσεις, που απέδειξαν την άμεση αντίδραση του καταναλωτή, όταν ανακάλυψε πως του παραδόθηκε ελαττωματική τηλεόραση.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε καινούργιο αίτημα αντικατάστασης, στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, το οποίο συνοδευόταν από τα αρχεία των ηχογραφημένων κλήσεων, προς το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Στις 25 Ιουλίου 2022, το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, αποδέχτηκε το αίτημα του καταναλωτή και αντικατέστησε την τηλεόραση.

Ο καταναλωτής μας ευχαρίστησε, για την άμεση παρέμβασή μας, η οποία το δικαίωσε, μετά από ταλαιπωρία ενός μήνα άκαρπων προσπαθειών και αρνητικών απαντήσεων, από την εταιρία.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚA

 

 


 Δείτε επίσης