Επιστροφή 90 ευρώ από ακύρωση συμβολαίου με Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής

kepka institouto omorfiasΚαταναλώτρια, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, επηρεασμένη από τηλεοπτικές διαφημίσεις, επέλεξε να κλείσει ένα πακέτο αποτρίχωσης, σε γνωστό Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής. Το πακέτο κόστιζε συνολικά 520 ευρώ και πλήρωσε προκαταβολή ύψους 100 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα, για προσωπικούς λόγους αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα, οπότε επισκέφθηκε το ινστιτούτο, προκειμένου να ακυρώσει το πρόγραμμα και να πάρει, πίσω, την προκαταβολή. Η καταναλώτρια άσκησε το δικαίωμα της υπαναχώρησης, όπως γνώριζε ότι δικαιούται, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής αρνήθηκε την υπαναχώρηση της καταναλώτριας, χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό πως το πακέτο, που είχε κλείσει, ήταν προσφορά και μόνο στην περίπτωση που είχαν ξεκινήσει οι συνεδρίες, ίσχυε το δικαίωμα της υπαναχώρησης. Η λύση που πρότεινε η εταιρία, ήταν να ξεκινήσει η καταναλώτρια ένα άλλο, φθηνότερο πρόγραμμα, σαν εξυπηρέτηση προς την καταναλώτρια. Επίσης, σε αίτημα της καταναλώτριας για παραλαβή του συμβολαίου της, υπήρξε αρνητική απάντηση, με τη δικαιολογία πως θα γίνει ένα καινούργιο, που αφορά το φθηνότερο πρόγραμμα.

Η καταναλώτρια δε δέχτηκε την πρόταση του Κέντρου Ιατρικής Αισθητικής και στις 25 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε να προσφύγει στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Την ίδια ημέρα, η καταναλώτρια, επισκέφθηκε ξανά το Ινστιτούτο, για να ζητήσει την επιστροφή της προκαταβολής και το αντίγραφο του συμβολαίου της. Στην επίσκεψη αυτή, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΚΕ.Π.ΚΑ., τόνισε ότι είναι μέλος, στην οργάνωση και ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. είχε αναλάβει την επίλυση του προβλήματος της.

Η εταιρία, αμέσως, άλλαξε στάση. Αποδέχτηκε την υπαναχώρηση και την επιστροφή της προκαταβολής, αφού αφαιρεθεί το κόστος των υπηρεσιών, που έλαβε η καταναλώτρια, όταν έκανε την εγγραφή, στο πρόγραμμα «ανάλυση φωτοτύπου». Επειδή, όμως, η εταιρία καθυστερούσε την επιστροφή των χρημάτων, στις 9 Μαρτίου 2022, το ΚΕ.Π.ΚΑ. επικοινώνησε με το Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής, και απέστειλε το αίτημα της καταναλώτριας, ζητώντας την επιστροφή του ποσού των 100 ευρώ, που αντιστοιχούσαν, στην προκαταβολή.

Η καταναλώτρια, την ίδια ημέρα, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς, από το Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής, πως μπορεί να επισκεφτεί το κατάστημα, για να υπογράψει έντυπο υπαναχώρησης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

Στις 11 Μαρτίου 2022, το ΚΕ.Π.ΚΑ., έλαβε επιστολή, από την εταιρία με την επιβεβαίωση της κατάθεσης, στο λογαριασμό της καταναλώτριας, ποσό ύψους 90 ευρώ (100 ευρώ προκαταβολή, μείον 10 ευρώ η αξία υπηρεσιών που πραγματοποιηθήκαν, κατά την πρώτη επίσκεψή της).

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του

 

 


 Δείτε επίσης