Επιστροφή 90 ευρώ από προκαταβολή διδάκτρων

kepka frontistirioΚαταναλώτρια, ενδιαφερόταν να κάνει μαθήματα marketing. Κατόπιν έρευνας, βρήκε μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα, που παρείχε διαδικτυακά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο, με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί. Προκειμένου να πάρει το δίπλωμα πιστοποίησης, έπρεπε να παρακολουθήσει 400 ώρες μαθημάτων, όπως αναφερόταν στα κριτήρια λήψης της πιστοποίησης.

Δήλωσε ενδιαφέρον και έλαβε τον οδηγό σπουδών που επιβεβαίωσε τη διάρκεια του προγράμματος, τα δίδακτρα ύψους 300 ευρώ και το αντίτιμο των εξετάσεων και της πιστοποίησης, ύψους 190 ευρώ, που έπρεπε να πληρώσει, στο τέλος του προγράμματος. Η ιστοσελίδα ισχυριζόταν ότι έκανε έκπτωση 100% στα δίδακτρα. Επομένως, η καταναλώτρια θα πλήρωνε μόνο 190 ευρώ.
Στις 31 Μαρτίου 2021 η καταναλώτρια έδωσε προκαταβολή 90 ευρώ για τα εξέταστρα και γράφτηκε στο τμήμα που θα ξεκινούσε στις 12 Απριλίου 2021.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς, που της έστειλαν, μπήκε στην πλατφόρμα των μαθημάτων και παρατήρησε πως στην πραγματικότητα τα μαθήματα αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 7 ώρες και υπήρχαν 250 σελίδες σημειώσεων, για ατομικό διάβασμα και ένα τεστ αυτόαξιολόγησης.

Eπικοινώνησε με τον καθηγητή του προγράμματος και ενημερώθηκε πως οι 400 ώρες, που αναφερόταν στην ιστοσελίδα, ήταν συνδυασμός μαθημάτων της πλατφόρμας με το καθηγητή και ωρών ατομικού διαβάσματος.

Η καταναλώτρια θέλησε να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Έκανε τηλεφωνικές προσπάθειες επικοινωνίας με τη γραμματεία της ιστοσελίδας, χωρίς να καταστεί εφικτό. Επίσης, αγνοήθηκαν και τα γραπτά μηνύματά της προς τον καθηγητή, με τα οποία ζητούσε την επιστροφή της προκαταβολής και την ακύρωση του προγράμματος.

Στις 27 Απριλίου 2021, η καταναλώτρια προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ . και ξεκινήσαμε την άμεση εξωδικαστική επίλυση του προβλήματος, που αντιμετώπιζε. Το μέλος ακολούθησε πιστά τις οδηγίες μας, που βοήθησαν στη διαδικασία επίλυσης του αιτήματός της, για την επιστροφή της προκαταβολής.

Με βάση τα στοιχεία, που προσκόμισε η καταναλώτρια, το ΚΕ.Π.ΚΑ. κατήγγειλε την εταιρία για παραπλανητική εμπορική πρακτική και ζήτησε την ικανοποίηση του αιτήματος της άμεσης επιστροφής της προκαταβολής.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση, από την εταιρία καθώς, 15 λεπτά, μετά την αποστολή της καταγγελίας, λάβαμε μήνυμα με αποδεικτικό πληρωμής από την εταιρία, στον τραπεζικό λογαριασμό του μέλους.

Το μέλος μας ευχαρίστησε, για τις συμβουλές, την καθοδήγηση καθώς και την άμεση παρέμβασή μας, η οποία και βοήθησε την άμεση επίλυση του προβλήματος, που αντιμετώπιζε.

Το ευχαριστήριο μήνυμα της καταναλώτριας:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι του ΚΕ.Π.ΚΑ.,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμβολή σας στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπισα. Ασχοληθήκατε άμεσα με την υπόθεσή μου και μου παρείχατε τις συμβουλές και την καθοδήγηση που χρειαζόμουν. Έπειτα από τις ενέργειες σας μου επιστράφηκαν τα χρήματα που ζητούσα. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές.
Σας ευχαριστώ.»

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ας γίνουμε όλοι μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσει η φωνή μας.

 

 


 Δείτε επίσης