Μείωση τιμής κατά 870 ευρώ για ελαττωματικό μηχανάκι

kepka mixanakiΚαταναλωτής αγόρασε, την 1η Νοεμβρίου 2021 μηχανάκι αξίας 1490 ευρώ. Το ποσό θα εξοφλούταν σε 12 μηνιαίες δόσεις. Παρέλαβε το όχημα, έβγαλε άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες, ασφάλισε το όχημα και στις 9 Νοεμβρίου 2022, άρχισε να το χρησιμοποιεί.

Περίπου στις 20 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή περίπου δύο μήνες, από την αγορά, το μηχανάκι παρουσίασε πρόβλημα: Δεν κρατούσε το ρελαντί και έσβηνε, επανειλημμένα, κάθε φορά που σταματούσε, θέτοντας, έτσι τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του επιβάτη, σε κίνδυνο.

Ο καταναλωτής ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πωλητή, ο οποίος του είπε ότι στη Θεσσαλονίκη δε διαθέτει κάποιο συνεργαζόμενο συνεργείο, για να διορθώσει τη βλάβη. Όμως, ο καταναλωτής μπορούσε να πάει σε άλλο συνεργείο και ο πωλητής, κατόπιν συνεννόησης με το μηχανικό του συνεργείου, θα του έστελνε τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Το συνεργείο επικοινώνησε, με τον πωλητή και του ζήτησε μια φούσκα καυσίμου. Ο πωλητής, όμως, αντί για φούσκα, έστειλε αισθητήρα ΛΑΜΔΑ. Στις 2 Φεβρουαρίου 2022, ο πωλητής, απέστειλε, μέσω ΚΤΕΛ, τη φούσκα.

Δυστυχώς, και μετά την αντικατάσταση της φούσκας, το πρόβλημα επέμεινε. Έτσι, ο καταναλωτής κατόπιν τηλεφωνικής και μέσω SMS συνεννόησης, με τον πωλητή, έστειλε το μηχανάκι, προς επισκευή, στον πωλητή, οποίος διατηρούσε και συνεργείο, εκτός Θεσσαλονίκης. Με SMS, ο πωλητής διαβεβαίωσε τον καταναλωτή, στις 4 Φεβρουαρίου 2022, ότι το μηχανάκι ήταν έτοιμο.

Όμως, στις 10 Φεβρουαρίου 2022, το μηχανάκι, πάλι, παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα. Στάλθηκε, ξανά, στον πωλητή. Στις 14 Φεβρουαρίου 2022, ο καταναλωτής έλαβε μήνυμα ότι έγινε αλλαγή μπουζί και το μηχανάκι λειτουργεί τέλεια. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 και πάλι, παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, για τρίτη φόρα, στάλθηκε το μηχανάκι, στον πωλητή, γιατί παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα.

Ο καταναλωτής, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., καταθέτοντας το πρόβλημα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επικοινώνησε, με τον πωλητή, ζητώντας την εφαρμογή της νομοθεσίας, για τα ελαττωματικά προϊόντα και την ευθύνη του πωλητή για αυτά. Ο πωλητής ζήτησε, έως 15 ημέρες, για να ελέγξει το μηχανάκι. Στις 15 Μαρτίου 2022, ο πωλητής διαβεβαίωσε τον καταναλωτή, ότι όλα ήταν έτοιμα και στις 16 Μαρτίου 2022, το μηχανάκι επιστράφηκε επιστράφηκε στον καταναλωτή.

Μετά από 2-3 μέρες παρουσίασε πάλι πρόβλημα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πίεσε, για επιστροφή χρημάτων, επειδή το προϊόν ήταν ελαττωματικό. Ο καταναλωτής και ο πωλητής ήρθαν, σε συμφωνία και ο πωλητής μείωσε την τιμή, στα 620 ευρώ, ποσό που είχε ήδη εισπράξει από τις μηνιαίες δόσεις.

Ο καταναλωτής ωφελήθηκε 870 ευρώ, με την μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης