Επιστροφή 444,21 ευρώ, από εταιρία κινητής τηλεφωνίας

kepka kinitoΚαταναλώτρια, στις 25 Αυγούστου 2021, αγόρασε πακέτο προσφοράς, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία είχε συμβόλαιο, για απεριόριστα δεδομένα, διαρκείας 15 ημερών, γιατί συνειδητοποίησε ότι είχε, ήδη, καταναλώσει τα δεδομένα του προγράμματος της.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, έλαβε μήνυμα ενημερωτικό ότι η συγκεκριμένη προσφορά, για απεριόριστα δεδομένα, έληξε. Η προσφορά, όμως είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα και η καταναλώτρια, αγνοώντας αυτό το γεγονός, αφού δεν είχε λάβει μήνυμα, συνέχισε να κάνει χρήση δεδομένων.

Επίσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, έλαβε μήνυμα ότι είχε καταναλώσει δεδομένα αξίας 546 ευρώ, επιπλέον των δεδομένων του προγράμματός της. Όταν ήρθε ο λογαριασμός, διαπίστωσε ότι είχε χρεωθεί με 444,41 ευρώ, για χρήση δεδομένων, επιπλέον του παγίου.

Η καταναλώτρια διαμαρτυρήθηκε, στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία είχε συμβόλαιο. Επειδή, όμως δε λάμβανε απάντηση, στις αρχές Οκτωβρίου 2021, απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., του οποίου είναι μέλος.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., αφού έλεγξε τα στοιχεία, που προσκόμισε η καταναλώτρια (λογαριασμοί, αποδεικτικά αγοράς δεδομένων, συμβόλαιο με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, καταγραφή μηνυμάτων–SMS, στο κινητό τηλέφωνο), διαβίβασε την καταγγελία της καταναλώτριας, στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας εξηγήσεις, για τη χρέωση του ποσού των 444,21 ευρώ, στο λογαριασμό της.

Την 1η Νοεμβρίου 2021, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας απάντησε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., ισχυριζόμενη ότι είχε πράξει όλα τα προβλεπόμενα, σωστά. Δηλαδή, ότι είχε ενημερώσει την καταναλώτρια, εγκαίρως, για τη λήξη του 15ήμερου της προσφοράς, για την κατανάλωση του 80% του όγκου των δεδομένων της, για την κατανάλωση του 100% του όγκου των δεδομένων της κ.λπ. Μόνο που δεν ανέφερε, πουθενά, πότε καταναλώθηκαν τα επιπλέον δεδομένα, που προκάλεσαν τη χρέωση των 444,21 ευρώ. Ούτε εξήγησε, γιατί το μήνυμα, για τη λήξη της προσφοράς στάλθηκε 16 μέρες μετά την έναρξη της και όχι 15 μέρες, όπως ήταν η πραγματική διάρκειά της.

Τελικά, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας δέχτηκε να πιστώσει το ποσό των 444,21 ευρώ, στο λογαριασμό της καταναλώτριας.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης