Επιστροφή 2.063,01 ευρώ σε καταναλώτρια από λάθος παραγγελία

kepka diadiktiaki agoraΚαταναλώτρια, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., παρήγγειλε το Σεπτέμβριο του 2020, προϊόντα, από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Όμως, εξαιτίας κάποιου συστημικού προβλήματος, στο σύστημα παραγγελιών του ηλεκτρονικού καταστήματος δε φαινόταν η αποδοχή και η πληρωμή της παραγγελίας. Έτσι, προσπαθώντας να ολοκληρώσει την παραγγελία της, η καταναλώτρια υπέβαλε, πολλές φορές, την ίδια παραγγελία, μέχρι που έλαβε τη βεβαίωση του ηλεκτρονικού καταστήματος, ότι η διαδικασία παραγγελίας ολοκληρώθηκε, με επιτυχία. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών ήταν να παραγγείλει και να χρεωθεί 5 φορές την ίδια παραγγελία, στην πιστωτική της κάρτα.

Η καταναλώτρια προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα, τηλεφωνώντας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα και στην τράπεζά της. Δυστυχώς, όμως, η τράπεζά της ισχυριζόταν ότι ήθελε εντολή του καταστήματος για να αντιλογήσει τις τέσσερις χρεώσεις και το κατάστημα ότι αρμόδια για τη διόρθωση ήταν η τράπεζα.

Αφού ταλαιπωρήθηκε, για περίπου δύο μήνες, χωρίς αποτέλεσμα, η καταναλώτρια προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα, στα τέλη Οκτωβρίου 2021. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενεργοποιήθηκε και προς το ηλεκτρονικό κατάστημα και προς την τράπεζα.

Τέλη Νοεμβρίου 2021, η τράπεζα ενημέρωσε το ΚΕ.Π.ΚΑ. ότι ακύρωσε τις δόσεις, για τις 4 παραγγελίες καθώς και τους τόκους, που είχαν προκύψει, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα, στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, μας ενημέρωσε ότι αποδέσμευσε το ποσό των 4 παραγγελιών, από την κάρτα της καταναλώτριας και της χορήγησε ένα κουπόνι αξίας 50 ευρώ, για μελλοντικές αγορές της, ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστη.

Η καταναλώτρια μας ευχαρίστησε, για την άμεση ανταπόκρισή μας, στο πρόβλημά της καθώς και για τις συμβουλές, που της δίναμε, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από τη κατάθεση του παραπόνου της, μέχρι και τον αντιλογισμό της χρέωσης των τεσσάρων επιπλέον λανθασμένων παραγγελιών.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 

 


 Δείτε επίσης