Αποζημίωση 96 ευρώ για καθυστέρηση παράδοσης παραγγελίας από εταιρία ταχυμεταφορών (courier)

kepka taximetaforesΚαταναλώτρια, την περίοδο της καραντίνας αντιμετώπιζε πρόβλημα με γνωστή ταχυδρομική εταιρία ταχυμεταφορών. Συγκεκριμένα, είχε πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή αγορά, στις 12 Ιανουαρίου 2021, από ένα γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών. Της είχαν υποσχεθεί πως θα παραλάβει την παραγγελία έως την 21η Ιανουαρίου 2021. Αυτό δυστυχώς δεν τηρήθηκε από την ταχυδρομική εταιρία, καθώς η παράδοση έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Η καταναλώτρια, μόλις έμαθε από το ΚΕ.Π.ΚΑ. πως δικαιούται αποζημίωση 6 ευρώ, ανά ημέρα καθυστέρησης, έγινε αμέσως μέλος και ξεκίνησε τη διαδικασία της καταγγελίας για να διεκδικήσει όσα δικαιούται. Το μέλος μας, κατόπιν των οδηγιών που της δώσαμε, μας προσκόμισε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για να απαιτήσουμε από την ταχυδρομική υπηρεσία την αποζημίωση, για τη μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας.

Η αρχική άρνηση και «αδιαφορία» της ταχυδρομικής υπηρεσίας, για την υλοποίηση του αιτήματος και του νόμιμου δικαιώματος που άσκησε η καταναλώτρια, μας οδήγησε στην επιλογή της έντονης πίεσης από πλευράς ΚΕ.Π.ΚΑ., αποστέλλοντας, παράλληλα, την υπόθεση και στους αρμόδιους φορείς που συνεργαζόμαστε.
Τελικά, καταφέραμε να δικαιώσουμε την καταναλώτρια, καθώς η ταχυδρομική υπηρεσία αποζημίωσε το μέλος μας, με το ποσό των 96 ευρώ (16 ημέρες επί 6 ευρώ), που δικαιούταν από τη μεγάλη καθυστέρηση, που προέκυψε την περίοδο της καραντίνας.

Η καταναλώτρια έλαβε την αποζημίωση, στις 12 Ιουλίου 2021, μετά από 6 μήνες αγώνα του ΚΕ.Π.ΚΑ.
Οι εταιρίες ταχυμεταφορών, όταν ξεκίνησε η κρίση του κορωνοϊού, το Μάρτιο το 2020, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, στους καταναλωτές. Λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών, δεν ανταποκρίθηκαν σε έγκαιρες παραδόσεις προϊόντων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους. Τα προβλήματα αυτά εντάθηκαν, τρομακτικά, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ανέλαβε πρωτοβουλία και ενημέρωσε με δελτίο τύπου και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τους καταναλωτές, για το δικαίωμα τους, σε αποζημίωση, αφού Πολιτεία και φορείς αδιαφόρησαν, για την ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., ακόμη και τώρα, παρακολουθεί καταγγελίες μελών του, εναντίον εταιριών ταχυμεταφορών, πιέζοντας, ώστε να αποζημιωθούν όλα τα μέλη του.
Στο τέλος, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και να τα διεκδικούμε μέσα από ενεργές, ανεξάρτητες και εθελοντικές Ενώσεις Καταναλωτών, όπως το ΚΕ.Π.ΚΑ.

 

 


 Δείτε επίσης