Επιστροφή 577,40 ευρώ από ακύρωση πτήσης

kepka aeroplanoΚαταναλωτής, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., έκλεισε εισιτήριο για πτήση από Θεσσαλονίκη σε Κοπεγχάγη, που θα πραγματοποιούνταν 24 Ιουνίου 2020. Λόγω της πανδημίας, αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοιού.

Ο καταναλωτής στις 16 Μαΐου 2020, ενημερώθηκε από την αεροπορική εταιρία, με την οποία είχε κάνει την κράτηση των εισιτηρίων, πως θα ακυρωνόταν η πτήση του, διότι δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες, που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο της κρίσης Covid-19. Δόθηκε ως επιλογή, στον καταναλωτή, εφόσον το επιθυμούσε, η επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου. Η αεροπορική εταιρία του ζήτησε να ακολουθήσει τις οδηγίες που αναγράφονταν στα μηνύματα της εταιρίας.

Αφού ο καταναλωτής συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και απέστειλε τη φόρμα παραπόνων για να προχωρήσει η αποζημίωση, η διαδικασία της επιστροφής άρχισε να «δυσκολεύει». Διαφημίσεις, προσφορές και διάφορα μηνύματα, σε γλώσσες διαφορετικές από την ελληνική, άρχισαν να εμφανίζονται, στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος, για λανθασμένο χειρισμό της διαδικασίας αποζημίωσης.

Το μέλος μας, τον Ιούνιο του 2020, προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. και ζήτησε την βοήθειά μας. Αφού έστειλε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε εμάς, το ΚΕ.Π.ΚΑ. προώθησε, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, την καταγγελία του μέλους μας, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).

Έπειτα από συνεχή πίεση του ΚΕ.Π.ΚΑ., για την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή, στις 16 Μαρτίου 2021, μας ενημέρωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τη θετική απάντηση της αεροπορικής εταιρίας. Η εταιρία υποσχέθηκε την επιστροφή χρημάτων στον καταναλωτή, για την ακύρωση της πτήσης. Στις 6 Απριλίου 2021, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το μέλος μας, ενημερωθήκαμε για την επιστροφή ποσού ύψους 577,40 ευρώ, που ήταν ολόκληρη η αξία των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ο καταναλωτής μας ευχαρίστησε και αναγνώρισε την συνδρομή μας, σε μια τέτοια φαινομενικά, «εύκολη» διαδικασία επιστροφής χρημάτων, που οι αεροπορικές εταιρίες, τελικά, κατέστησαν από δύσκολη έως αδύνατη.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η παραπάνω υπόθεση χρειάστηκε 10 μήνες διεκδικήσεων, αλλά τελικά δικαιώθηκε ο καταναλωτής.

 

 


 Δείτε επίσης