Αντικατάσταση ελαττωματικού κινητού τηλεφώνου, αξίας 519 ευρώ

kepka kinitoΣτις 10 Ιουλίου 2021, καταναλώτρια πραγματοποίησε αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, αξίας 519 ευρώ, από μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του κινητού, παρατηρήθηκε γρήγορη πτώση της μπαταρίας, από ελάχιστη χρήση της συσκευής, από την καταναλώτρια. Στις 13 Αυγούστου 2021 παρουσιάστηκαν στην οθόνη κόκκινες γραμμές, που αναβόσβηναν και παράλληλα αυξήθηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία του κινητού. Η καταναλώτρια, στις 16 Αυγούστου 2021 επικοινώνησε με το τμήμα τεχνικών της εταιρίας, από την οποία αγόρασε το κινητό και ζήτησε να πραγματοποιηθεί ο κατάλληλος έλεγχος στο κινητό. Μετά από 4 μέρες επικοινώνησε ξανά, για να μάθει για την εξέλιξη του ελέγχου. Της υποσχέθηκαν ότι θα την ενημέρωναν, εντός της ίδιας ημέρας, κάτι, που δεν έγινε ποτέ. Μετά από πολλές προσπάθειες, η καταναλώτρια πληροφορήθηκε από τους τεχνικούς πως επρόκειτο, για ένα ελλαττωματικό κινητό και η βλάβη δεν οφειλόταν στη χρήση από την καταναλώτρια, αλλά στο κατασκευαστικό σφάλμα της συσκευής.

Η καταναλώτρια ζήτησε αντικατάσταση της συσκευής, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση από εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι στην πολιτική τους η αντικατάσταση αλλά μόνο η επισκευή. Ίδια απάντηση έλαβε και από την κεντρική αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα, που κατασκευάζει το κινητό.

Η καταναλώτρια μη γνωρίζοντας τα δικαιώματά της, δέχτηκε και παρέλαβε τη συσκευή. Η εταιρία τη διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα είχαν λυθεί. Τις πρώτες μέρες λειτουργίας του κινητού παρουσιάστηκαν τα ίδια προβλήματα, που είχαν παρουσιαστεί, αρχικά. Οι διαβεβαιώσεις της εταιρίας διαψεύστηκαν. Η καταναλώτρια πραγματοποίησε άπειρες προσπάθειες επικοινωνίας, με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος και τη κεντρική αντιπροσωπεία του κατασκευαστή, αλλά κανένας εκπρόσωπος δεν την εξυπηρέτησε. Απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με το παράπονό της και το ιστορικό του προβλήματος, για να λάβει άλλη μια φορά, αρνητική απάντηση πως η μόνη επιλογή που έχει είναι η επισκευή του κινητού και όχι η αντικατάσταση.

Η καταναλώτρια ενημερώθηκε για το ΚΕ.Π.ΚΑ. και επικοινώνησε μαζί μας, για να τη βοηθήσουμε, στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε, δηλαδή με τον φαύλο κύκλο αρνητικών απαντήσεων που έλαβε.

Κατόπιν μελέτης όλων των απαραίτητων στοιχείων και του ιστορικού της υπόθεσης, το ΚΕ.Π.ΚΑ., στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα και απέστειλε επιστολή με την καταγγελία της καταναλώτριας με σκοπό την άμεση εξωδικαστική επίλυση της υπόθεσης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, το μέλος μας πήρε απάντηση ότι της χορηγούν πιστωτικό σημείωμα ύψους 519 ευρώ, για να αντικαταστήσει το κινητό της.

Η καταναλώτρια μας ευχαρίστησε, για την άμεση παρέμβασή μας, η οποία την απάλλαξε από την ταλαιπωρία δύο μηνών άκαρπων προσπαθειών και αρνητικών απαντήσεων από την εταιρία.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσουμε την φωνή μας.

 

 


 Δείτε επίσης