Αρχείο

Eισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα και εφαρμογή των κανόνων του ΠΟΕ

12/05/2005
Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης
Θέμα: Eισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα και εφαρμογή των κανόνων του ΠΟΕ
Προς: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η αποστολή των στατιστικών στοιχείων, που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα Κράτη- Μέλη, για τις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και προϊόντων ένδυσης από την Κίνα, μετά την πλήρη κατάργηση των ποσοστώσεων από την 1.1.2005,, επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο την ανεξέλεγκτη αύξηση των κινεζικών εισαγωγών και τους σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία και την απασχόληση στα Κράτη-Μέλη.

Στην Ελλάδα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο Επίτροπος κ. Μandelson, οι συνέπειες είναι δραματικές. Βιοτεχνίες και βιομηχανίες του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης κλείνουν, μετεγκαθίστανται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες ή πωλούνται σε εταιρείες κινεζικών συμφερόντων, ενώ η ανεργία αυξάνεται.

Δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει τα στατιστικά στοιχεία για να πεισθεί για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στην ευρωπαϊκή κλωστοϋφαντουργία , αφού οι αυξητικές τάσεις είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από τα προηγούμενα χρόνια.

Από αυτή την άποψη φοβάμαι ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και τα ίδια τα Κράτη-Μέλη, αιφνιδιάστηκαν από τους ρυθμούς των Κινεζικών εισαγωγών και η αντίδραση έρχεται καθυστερημένα. Οι κατευθυντήριες γραμμές που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Απριλίου, για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης, θα έπρεπε να είχαν αποφασισθεί από το περασμένο φθινόπωρο, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί η Επιτροπή.

Πηγαίνουν, προς τη σωστή κατεύθυνση, κατά την άποψή μου όμως δεν θα αποδειχθούν επαρκείς για τον έλεγχο και την ανάσχεση των ανεξέλεγκτων κινεζικών εισαγωγών.

Είναι θετικό ασφαλώς ότι η Επιτροπή καθιέρωσε "ζώνες συναγερμού" για κάθε κατηγορία κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Ωστόσο, η προβλεπόμενη διάρκεια της έρευνας, που θα πραγματοποιεί η Επιτροπή, καθώς και η διάρκεια της διαδικασίας των ανεπίσημων διαβουλεύσεων με τις κινεζικές αρχές, πριν τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο του ΠΟΕ, είναι ιδιαίτερα μεγάλες και πρέπει να περιορισθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει το "οπλοστάσιο" που της παρέχει ο ΠΟΕ και ειδικότερα το Πρωτόκολλο εισόδου της Κίνας στον ΠΟΕ (άρθρο 241)για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας- ( ρήτρες διασφάλισης) με στόχο την ομαλοποίηση των εμπορικών ροών από την Κίνα. Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Αργεντινή για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους στην κλωστοϋφαντουργία.

Εάν δεν ληφθούν τώρα μέτρα ποσοτικών περιορισμών των εισαγωγών,, που έχουμε τη δυνατότητα, για την ομαλοποίηση της κατάστασης, τι θα γίνει, μετά το 2008, που θα καταργηθεί, πλέον, αυτή η δυνατότητα;

Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που μας παρέχει ο ΠΟΕ για να πιεσθεί η Κίνα να σεβαστεί τους κανόνες του. Η Κίνα συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη διεθνή νομοθεσία για την απαγόρευση της παιδικής εργασίας και να χρησιμοποιεί πρακτικές κοινωνικού dumping.

Συγχρόνως συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα τις μαζικές απομιμήσεις και με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Ήδη στην Ελλάδα είχαμε το δυσάρεστο φαινόμενο θανάτων καταναλωτών από τη χρήση κινεζικών ηλεκτρολογικών προϊόντων.

Θέλουμε την Κίνα στρατηγικό εταίρο, όχι όμως αντίπαλο που υπονομεύει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Η δογματική προσκόλληση στις αντιλήψεις της πλήρους απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου για τη βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες αποδεικνύεται αντιπαραγωγική, τουλάχιστον για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, με δεδομένο ότι οι χώρες παραγωγοί του Μεσογειακού Νότου, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία πλήττονται σοβαρά από τις κινεζικές εισαγωγές στην Ευρώπη και ζητούν τη λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.