Αρχείο

Περικοπές δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

16/2/2006
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α' Θεσ/νίκης, κ. Χρύσα Αράπογλου
Θέμα: Περικοπές δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία
Προς: Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις, η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σχεδιάζει με την εφαρμογή του θερινού προγράμματος πτήσεων (μετά τις 25 Μαρτίου 2006) να προχωρήσει σε αλλαγές και περικοπές δρομολογίων από και προ το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ως εξής:

  • Κατάργηση της πτήσης ΟΑ191 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Στουτκάρδη)
  • Κατάργηση της πτήσης ΟΑ181 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Ντίσελντοφ)
  • Κατάργηση της πτήσης ΟΑ143 (Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες-Θεσσαλονίκη)
  • Περιορισμός της πτήσης ΟΑ175 (Θεσσαλονίκη-Λονδίνο-Θεσσαλονίκη)
  • Περιορισμός συχνοτήτων πτήσης Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη
  • Περιορισμός συχνοτήτων πτήσης Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη


Ήδη η εταιρεία των Ο.Α δεν πραγματοποιεί κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων για τα παραπάνω δρομολόγια μετά τις 25-3-2006.

Στην περίπτωση κατά την οποία εφαρμοστούν οι παραπάνω σχεδιασμοί της Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών το πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή θα είναι τεράστιο. Οι επιπτώσεις στον τουρισμό, στη μεταφορά εμπορευμάτων, στη μετακίνηση των απόδημων, στην αγορά εργασίας- καθώς η περικοπή δρομολογίων θα επιφέρει και περικοπή θέσεων εργασίας στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και όχι μόνο- θα είναι οδυνηρές.

Για τους παραπάνω λόγους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


1. Αληθεύουν οι πληροφορίες κατάργησης ή περικοπής δρομολογίων της Ολυμπιακής τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού από το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";
2. Συμφωνεί με αυτό το σχεδιασμό της εταιρείας, εάν ισχύει, ο οποίος οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό την Κεντρική Μακεδονία και έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Θεσσαλονίκης στο χώρο των Βαλκανίων;