Αρχείο

Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών ακτοπλοϊκών πλοίων


12/9/2006
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Θεόδωρος Πάγκαλος
Θέμα: Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών ακτοπλοϊκών πλοίων
Προς: Ελληνικό Κοινοβούλιο
 
 
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2006, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, υπέβαλε την παρακάτω αναφορά, προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι αυτούσια η επιστολή του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων εταιριών - επιβατών, η οποία έχει ανακοινωθεί, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σας, θεσμοθετεί ορισμένα δικαιώματα των Καταναλωτών - επιβατών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, εντελώς αόριστα.

Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση της Χάρτας αυτής, στη λογική, που διέπει τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα δικαιώματα των επιβατών, που ταξιδεύουν αεροπορικώς (Ε.Κ. 261/2004). Οι καθυστερήσεις πρέπει να ορίζονται χρονικά, οι εταιρίες πρέπει να φροντίζουν να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, για την παραμονή των επιβατών, σε περίπτωση καθυστέρησης, οι αποζημιώσεις πρέπει να ορίζονται, ως συγκεκριμένα ποσά, πρέπει να θεσμοθετηθεί όργανο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών επιβατών - εταιριών και πολλά ακόμα.

Πιστεύουμε ότι η Χάρτα, που υπάρχει, σήμερα, δεν κατοχυρώνει, σε τίποτα, τους επιβάτες, επειδή λόγω της αοριστίας της, επιδέχεται ερμηνείες, κατά το δοκούν.

Ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας, για περαιτέρω διευκρινήσεις και προτάσεις."