Αρχείο

Ακριβότερες οι πληροφορίες του ΟΤΕ μέχρι και 70%


2/10/2006
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Γιάννης Δραγασάκης
Θέμα: Ακριβότερες οι πληροφορίες του ΟΤΕ μέχρι και 70%
Προς: Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Λιάπη Μιχάλη
 
 
Πιο ακριβές, ακόμα και κατά 70%, από το δεύτερο λεπτό είναι οι πληροφορίες καταλόγου που παρέχει ο ΟΤΕ μέσω του 11888. Συγκεκριμένα ο ΟΤΕ εφαρμόζει νέο τιμολόγιο για τις πληροφορίες καταλόγου σύμφωνα με το οποίο, ο συνδρομητής καλείται να πληρώσει 0,40 € για το πρώτο λεπτό και 0,29 € για κάθε επόμενο λεπτό, ενώ μέχρι τώρα η πληροφορία χρεωνόταν 0,40 € ανά κλήση, ανεξαρτήτως χρόνου ομιλίας.

Αναπροσαρμογές τιμών έγιναν και στα τιμολόγια λιανικής χρέωσης από σταθερό τηλέφωνο στα γνωστά τριψήφια και τετραψήφια νούμερα που αρχίζουν από 14 και παρέχουν πληροφορίες, όπως για την ώρα, τα αποτελέσματα αγώνων στοιχήματος, ΚΤΕΟ, νοσοκομεία, φαρμακεία κλπ.

Ο ΟΤΕ προχώρησε στις παραπάνω αυξήσεις, ενώ εκκρεμεί ακόμη η σχετική έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και χωρίς επίσημη ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης αν και στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού υπάρχει σχετική ανακοίνωση από 25 Αυγούστου.

Αντί, λοιπόν, ο ΟΤΕ, να κρατήσει τα τιμολόγιά του χαμηλά, έναντι των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πληροφοριών καταλόγου, προχώρησε σε αυξήσεις και μάλιστα χωρίς να έχει λάβει τη σχετική έγκριση της ΕΕΤΤ, καθώς τελούν ακόμα υπό έγκριση.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι σε γνώση του υπουργού οι συγκεκριμένες υψηλές αυξήσεις και γιατί ο ΟΤΕ δεν περίμενε την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων πριν εφαρμόσει τις αυξήσεις;
2. Γιατί ο ΟΤΕ προχώρησε στην εφαρμογή της χρονοχρέωσης αντί να κρατήσει τα τιμολόγιά του χαμηλά έτσι ώστε και οι ανταγωνίστριες εταιρείες, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, να ακολουθήσουν την ίδια λογική;