Αρχείο

Άγνωστη παραμένει η κατάληξη των καταγγελιών που φτάνουν στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)5/10/2006
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μαγκριώτης
Θέμα: Άγνωστη παραμένει η κατάληξη των καταγγελιών που φτάνουν στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)
Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο
 
 
Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, η κατάληξη εκατοντάδων καταγγελιών, σχετικά με φαινόμενα αλλοιωμένων τροφίμων και αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών, παραμένει άγνωστη στην Ένωση Καταναλωτών, που είναι αναγνωρισμένος φορέας προστασίας καταναλωτών από την ελληνική πολιτεία.

Το ΚΕΠΚΑ δεν μπορεί να ενημερωθεί για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις, που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις από τα αρμόδια όργανα, παρόλο που το ΚΕΠΚΑ είναι o φορέας, που στέλνει τις υποθέσεις καταγγελιών. Μόνο η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενημερώνει το ΚΕΠΚΑ για τα ονόματα των επιχειρήσεων που παρανόμησαν καθώς και για τα ακριβή πρόστιμα, που επέβαλε μετά από καταγγελία του.

Επειδή ούτε ο ΕΦΕΤ, ούτε η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ενημερώνει το ΚΕΠΚΑ για την πορεία των καταγγελιών που κατατίθενται στον εισαγγελέα και επειδή σημειωτέον, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αρνείται να ενημερώσει το ΚΕΠΚΑ για τις τυχόν κυρώσεις, που επέβαλε μετά από καταγγελίες του.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά με την ενημέρωση των υπευθύνων του ΚΕΠΚΑ, αλλά και των πολιτών γενικότερα, όσον αφορά την κατάληξη των καταγγελιών για αλλοιωμένα τρόφιμα και φαινόμενα αισχροκέρδειας;