Αρχείο

Δραματική επιδείνωση των δεικτών για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών στο χώρο των συγκοινωνιών του

10/10/2007
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Β' Θεσσαλονίκης, κ. Χάρης Τσιόκας
Θέμα: Δραματική επιδείνωση των δεικτών για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών στο χώρο των συγκοινωνιών του Νoμού Θεσσαλονίκης
Προς: Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη


Προβλήματα με έντονες επαγγελματικές και κοινωνικές επιπτώσεις δημιουργεί η ελλιπής στελέχωση και ο υποτυπώδης τρόπος οργάνωσης της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών του Νομού Θεσσαλονίκης αφού τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί δραματικά η εξυπηρέτηση πολιτών και των επαγγελματιών του χώρου.

Ο Νομός Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζουν φορείς και πολίτες, κατέχει ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ της χώρας.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι ένας νέος οδηγός για να πάρει κάρτα ώστε να ΄΄δώσει σήματα΄΄ χρειάζεται πάνω από 35 μέρες και στη συνέχεια 12 μέρες για να δώσει εξετάσεις οδήγησης. Τέλος για να ΄΄παραλάβει΄΄ το δίπλωμα απαιτείται χρόνος πάνω από 90 ημέρες.

Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη πιο δραματική αφού για την αναθεώρηση ενός διπλώματος οδήγησης απαιτείται χρόνος πέραν των 3 μηνών γεγονός που επιφέρει πλήγματα στους πολίτες τόσο για τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους όσο και στους νέους για την απόκτηση πλεονεκτήματος στην αγορά εξεύρεσης εργασίας.

Οι επιπτώσεις της εγκατάλειψης αγγίζουν και τις εξετάσεις για τους υποψήφιους εκπαιδευτές αφού ο χρόνος εξέτασής τους επεκτάθηκε από τους 6 μήνες στον 1 χρόνο.Ερωτάται ο κ. Υπουργός  • Για τους λόγους που η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια ανέχεται την δραματική επιδείνωση των δεικτών εξυπηρέτησης του Πολίτη στον Τομέα των συγκοινωνιών στο Νομό Θεσσαλονίκης.
  • Για την πρόθεση του Υπουργείου να διερευνήσει τις αιτίες και να εντοπίσει τις ευθύνες που μεγεθύνουν διαρκώς το πρόβλημα στο Νομό Θεσσαλονίκης.
  • Για την πολιτική βούληση του Υπουργείου σε συνεργασία με την Ν.Α. και τους φορείς να διατυπώσει ένα σχέδιο με σαφές χρονοδιάγραμμα πόρους και μέσα για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος.