Αρχείο

Πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. για τη διάλυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

7/12/2007
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Β' Θεσσαλονίκης, κ. Χάρης Τσιόκας
Θέμα: Πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. για τη διάλυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών
Προς: Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη


 
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις – αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πράξη οδηγούν στον αφανισμό – διάλυση μιας εταιρείας με βαρύ όνομα, αξιοπιστία και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Δημιουργούν την βεβαιότητα πλέον της παραίτησης από μια εθνικού χαρακτήρα διαπραγμάτευση της χώρας στην Ε.Ε. και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δίνουν την αίσθηση άτακτης φυγής από μια μάχη με ανταγωνιστές χαμηλότερου κύρους και βεληνεκούς.

Επιβεβαιώνουν όμως ότι η Κυβέρνηση επιλέγει μέσα από την διάλυση των Ο.Α. την εκχώρηση μεριδίων της αγοράς σε εσωτερικά μονοπώλια και εξωτερικά ολιγοπώλια. Εκποιεί πλεονεκτήματα υψηλής προστιθεμένης αξίας που δεν αντικαθίστανται ούτε ανακτώνται.

Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές της Ν.Δ. στην πράξη «κατεβάζουν την Ελληνική σημαία από τους ουρανούς» επιβαρύνουν τον πολίτη και την Ελληνική Περιφέρεια. Νοθεύουν τον ανταγωνισμό και λειτουργούν όχι σαν συνδιαμορφωτές των πολιτικών της Ε.Ε. αλλά σαν διεκπεραιωτές των πολιτικών απόψεων του κ. Μπαρό σε μια περίοδο μάλιστα που ολοκληρώνεται η πολιτική του θητεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Για τις ευθύνες της Ν.Δ. στη δημιουργία νέας γενιάς ελλειμμάτων και την απαξίωση , συρρίκνωση και διάλυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.
  • Για την απεμπόλιση του δικαιώματος διαπραγμάτευσης της Χώρας με την Ε.Ε. και την υποβάθμιση της δικαστικής διεκδίκησης δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
  • Για την έλλειψη σχεδίου εξυγίανσης και βιώσιμης λύσης του Εθνικού Αερομεταφορέα με αποτέλεσμα τον αφανισμό περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Κοινωνίας, του Δημοσίου και της Οικονομίας.