Αρχείο

Απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ.

11/5/2007
Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.κ. : Χάρης Τσιόκας, Άρης Μουσιώνης, Εμμανουήλ Στρατάκης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Μιλτιάδης Βέρρας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Έκτορας Νασιώκας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αικατερίνη Περλεπέ - Σηφουνάκη, Συλβάνα Ράπτη, Εμμανουήλ Σκουλάκης, Αθανάσιος Τσούρας, Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης, Χρήστος Χάιδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Αναστάσιος Χωρέμης, Γιάννης Βλατής, Τόνια Αντωνίου, Πέτρος Κατσιλιέρης, Απόστολος Κατσιφάρας, Αγαθή Ρόζα Βρεττού, Θάνος Μωραϊτης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Μαρία Θωμά, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Παρασκευάς, Μαρία Δαμανάκη, Κωνσταντίνος  Ρόβλιας
Θέμα: Απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ.
Προς: Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Λιάπη Μιχάλη
 
 
"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. τρία χρόνια μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης συστηματικά απαξιώνει, συρρικνώνει και επιβαρύνει τον χαρακτήρα και την αποστολή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Με πράξεις και παραλήψεις αγνοεί το γεγονός ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν κρίσιμο, χρήσιμο εργαλείο στήριξης του πολίτη, της περιφερειακής ανάπτυξης και των επιχειρήσεων. Στην καλλίτερη περίπτωση 3 χρόνια μετά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η διοίκηση αντιμετωπίζουν τα ΕΛ.ΤΑ. ως δεξαμενή άντλησης πόρων για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στην χειρότερη περίπτωση ως οργανισμό που πρέπει να ενταχθεί στην στρατηγική της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Σε κάθε περίπτωση, οι αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη, του συνταξιούχου, των παραγωγικών δυνάμεων, της εταιρείας και των εργαζομένων έχουν γίνει ευδιάκριτες".

· Ενώ στην Ευρώπη ολοκληρώνονται οι συζητήσεις, αλλά και οι αποφάσεις για τον χαρακτήρα της απελευθέρωσης του ταχυδρομικού έργου, με ταυτόχρονη όμως παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες
· Ενώ στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον αναπτύσσονται δράσεις και συμμαχίες που ανακατανέμουν και επεκτείνουν τα αντικείμενα του ταχυδρομικού έργου

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. τρία χρόνια μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης συστηματικά απαξιώνει, συρρικνώνει και επιβαρύνει τον χαρακτήρα και την αποστολή των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Με πράξεις και παραλήψεις αγνοεί το γεγονός ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν κρίσιμο, χρήσιμο εργαλείο στήριξης του πολίτη, της περιφερειακής ανάπτυξης και των επιχειρήσεων.

Στην καλλίτερη περίπτωση 3 χρόνια μετά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η διοίκηση αντιμετωπίζουν τα ΕΛ.ΤΑ. ως δεξαμενή άντλησης πόρων για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στην χειρότερη περίπτωση ως οργανισμό που πρέπει να ενταχθεί στην στρατηγική της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη, του συνταξιούχου, των παραγωγικών δυνάμεων, της εταιρείας και των εργαζομένων έχουν γίνει ευδιάκριτες.

Τα γεγονότα αυτά αποτυπώνονται μέσα από :
· την αντίστροφη πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων τα τελευταία 3 χρόνια.
· την διαρροή στον τύπο ότι πρόκειται να κλείσουν 300 και πλέον καταστήματα στην Περιφέρεια αγνοώντας ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο κατ' εξοχήν Οργανισμός με κοινωνικό ρόλο.
· τις δηλώσεις αρμοδίων και αναρμόδιων για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
· το γεγονός ότι η Διοίκηση αποφεύγει συστηματικά να καλύψει με προσωπικό χίλιες και πλέον κενές θέσεις με αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων το //γράμμα// η //σύνταξη// και οι υπηρεσίες να μην φθάσουν έγκαιρα σ' όλους τους προορισμούς.
· τη μετατροπή των Ταχυμεταφορών σε υποβαθμισμένη εταιρία η οποία κινείται στο περιθώριο της αγοράς των Ταχυμεταφορών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αναθεώρησε προς τα κάτω το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο μειώνοντας τους στόχους κατά 50%.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτέλεσαν την περίοδο 1998-2004 Οργανισμό πρότυπο και σύμφωνα με τις ετήσιες έρευνες της Eurostat ήταν πρώτος Οργανισμός στο βαθμό ικανοποίησης πελατών.

Το αναπτυξιακό κοινωνικό και εργασιακό συμβόλαιο εκείνης της περιόδου δημιούργησε συνθήκες αυξανόμενης κερδοφορίας μέσα από την υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας τον κοινωνικό τους ρόλο.

Παράλληλα ξεκίνησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συνεργασίας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο επίσης συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η "Τράπεζα της γειτονιάς" που θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στο υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα και μέσα από την κερδοφορία η διασφάλιση του κοινωνικού ρόλου των ΕΛ.ΤΑ. ήταν το επόμενο βήμα.
· Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. απαξίωσε στην πράξη αυτή τη στρατηγική. Συρρίκνωσε τα αντικείμενα του Οργανισμού και εκτόξευσε στα ύψη τις λεγόμενες "λειτουργικές" δαπάνες συστήνοντας χωρίς λόγο νέες θέσεις για να διορίζει εκλεκτούς "συμβούλους" και να αμείβει με πολλαπλούς τρόπους "ημετέρους".
· Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., 3 χρόνια μετά, έχουν πλέον κάνει φανερό ότι υλοποιούν ένα κρυφό πρόγραμμα που προσφέρει τα "ΕΛ.ΤΑ." σαν "προίκα" στον υποψήφιο αγοραστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον πολίτη και την ακύρωση του κοινωνικού του ρόλου.
· Η Κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. ισχυρίζονται ότι δήθεν αύξησαν την αξία του Οργανισμού μέσα από την ανταλλαγή των μετοχών με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δεν εξηγούν βέβαια τι εννοούν όταν αναφέρονται στην δήθεν αύξηση της αξίας.
· Πρόκειται δηλαδή να πουληθεί ο Οργανισμός σύμφωνα με ανειλημμένες υποχρεώσεις της Ν.Δ. οπότε θα εισπραχθεί τίμημα για την κάλυψη των ελλειμμάτων που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.;
· Πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο για να εκποιηθεί;
· Σκοπεύει η Κυβέρνηση κάποια στιγμή να πουλήσει τις μετοχές εισπράττοντας τη διαφορά και αδιαφορώντας για την τύχη των ΕΛ.ΤΑ.;

Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές της Ν.Δ. δημιουργούν προβλήματα στον επενδυτικό - αναπτυξιακό σχεδιασμό των ΕΛ.ΤΑ. και δεν ανταποκρίνονται στις Ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα:
· Η Τράπεζα του χωριού και της γειτονιάς που θα αξιοποιεί την τοπική οικονομία και θα συνεισφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη εξοβελίζεται ως δώρο στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα.
· Η "καθολικότητα" των παρεχομένων υπηρεσιών υπονομεύεται.

Επειδή
· Είναι αδύνατον η "εκποίηση" της δημόσιας περιουσίας να εξασφαλίσει το μέλλον και την προοπτική των ΕΛ.ΤΑ. στη σύγχρονη αγορά του ταχυδρομικού έργου.
· Είναι αδύνατον το Ταμιευτήριο να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό και με κοινωνικά χαρακτηριστικά όταν χάσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, δηλαδή το δίκτυό του

Επερωτάται ο κ. Υπουργός
· Για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. και την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
· Για τον αριθμό και τις περιοχές των καταστημάτων που προτίθεται να κλείσει.
· Για την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία κοινό αναπτυξιακό σχέδιο που θα αφορά την στρατηγική συνεργασία ΕΛ.ΤΑ. και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.