Αρχείο

Μεγαλύτερη η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

12/3/2008
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α' Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μαγκριώτης
Θέμα: Μεγαλύτερη η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη
Προς: Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, και Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια


Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η καθημερινότητα, για την πλειοψηφία των νοικοκυριών στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει εκτοξευτεί στα ύψη, καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.
Ειδικότερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στα 80 λεπτά το λίτρο, προκαλώντας αγανάκτηση και δυσφορία στους καταναλωτές, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα προβλήματα είναι ακόμη πιο μεγάλα στους χαμηλόμισθους, στους ανέργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σήμερα κατά 30% περίπου ακριβότερα σε σχέση με την πρώτη μέρα της διάθεσής του, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, είναι γεγονός, ότι ενώ το 2004, τα νοικοκυριά χρειαζόντουσαν 380 περίπου € για ένα τόνο πετρελαίου, σήμερα χρειάζονται πάνω από 800 € για την ίδια ποσότητα.
Επειδή η ιδιαίτερα αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επηρεάζει την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις τιμές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε, σχετικά με την κερδοσκοπική αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης;
2. Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε και πότε, προκειμένου να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των πολιτών που πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις του πετρελαίου θέρμανσης;