Αρχείο

Μα επιτέλους τόσο… ευχαριστημένο είναι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με την εμφάνιση της Πλατείας Ομόνοιας;

Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης
Θέμα: Μα επιτέλους τόσο… ευχαριστημένο είναι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με την σημερινή εμφάνιση της Πλατείας Ομόνοιας;
Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Γιώργο Σουφλιά
«Γνωστή είναι η (εύλογη) κριτική που ακούγεται και γράφεται για τη σημερινή εμφάνιση της Πλατείας Ομονοίας.  Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ φαίνεται ευχαριστημένη (!) με το έργο που έγινε επί ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από απάντηση του υφυπουργού κ. Καλογιάννη σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτησή μου.
Μεταξύ 7 και 11 Μαΐου διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η 8η Πανελλήνια Έκθεση καρτ-ποστάλ με τίτλο «ΚΑΡΤ-ΕΛΛΑΣ 2008» όπου παρουσιάσθηκε και σειρά σπάνιων καρτ-ποστάλ και φωτογραφιών της Πλατείας Ομονοίας.  Εκεί η Πλατεία αυτή εμφανίζεται καταπράσινη, με φοίνικες και σπάνια δένδρα και φυτά, φροντισμένα παρτέρια κ.ο.κ.  Σε άλλες φωτογραφίες υπάρχουν αποτυπωμένες εντυπωσιακές εικόνες από την Πλατεία Ομονοίας από το 1960 και το 1988 με συντριβάνια, το σύγχρονο γλυπτό «Δρομέας» κ.ο.κ.
Όλες αυτές οι φωτογραφίες υπογραμμίζουν την έντονη αντίθεση μεταξύ της σημερινής εμφάνισης μιας από τις ιστορικότερες Πλατείες της ελληνικής πρωτεύουσας και της όψης της σε άλλες εποχές.
 
Ερωτάσθε

  1. Τι πρέπει να γίνει για να κατανοήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι η σημερινή εμφάνιση της Πλατείας Ομονοίας χρειάζεται άμεση αναμόρφωση ;
  2.  Έχει ασχοληθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με το να βρει χορηγούς που θα καλύψουν την εξ ολοκλήρου αναμόρφωση της Πλατείας με έμφαση στη μετατροπή της σε χώρο πρασίνου και δροσιάς μέσα σε μία βαριά δομημένη περιοχή ;»