Αρχείο

Οι εισπρακτικές εταιρίες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους δανειολήπτες

12/11/2008
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Στρατάκης Μανόλης
Θέμα: Οι εισπρακτικές εταιρίες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους δανειολήπτες.
Προς: τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφη Γιώργο και τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Φώλια Χρήστο

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν οι καταναλωτές για τις εισπρακτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και άλλες υπηρεσίες για την είσπραξη των οφειλών προς αυτές.
Πολίτες που έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες με οποιαδήποτε μορφή και κάποια στιγμή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δόσεων ακόμα και με καθυστέρηση λίγων ημερών, είναι στην κυριολεξία έρμαια των εταιρειών αυτών, οι οποίες ανα λαμβάνουν τον ρόλο του εισπράκτορα έχοντας συνάψει συμφωνίες με τις τράπεζες.
Οι εταιρείες αυτές για να πείσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν, τους εκβιάζουν και τους απειλούν για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων, ασκώντας ψυχολογική βία στους ίδιους και στους συγγενείς τους.
Επίσης, προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών, δίνονται από τις τράπεζες στις εταιρείες που κανείς δεν ξέρει εάν χρησιμοποιούνται και πώς, σε βάρος των καταναλωτών.
Επειδή ο μόνος νόμιμος τρόπος απαίτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κάθε μορφής δανειολήπτες, είναι μέσω αρμόδιων αρχών.
Επειδή οι εισπρακτικές εταιρείες δρουν με μεθόδους και πρακτικές απαράδεκτες για την πληρωμή των οφειλών από τους δανειολήπτες προς τις τράπεζες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να σταματήσει η παράνομη και αντικοινωνική πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών και να προστατευτούν οι πολίτες από την ανεξέλεγκτη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων από τις τράπεζες.