2012

Πρόταση μείωσης της τιμής του εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών για τους κατόχους κάρτας ανεργίας

16/11/2012
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου Ν.Δ., κ. Λευτέρης Αυγενάκης
Θέμα: Πρόταση μείωσης της τιμής του εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών για τους κατόχους κάρτας ανεργίας
Προς: κ. Κωστή Χατζιδάκη, Υπουργό Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 
 Το φαινόμενο της ανεργίας στη χώρα αυξάνεται καθημερινά σε ανησυχητικό βαθμό. Η ανεργά έχει ξεπαράσει πλεόν το 25% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συναντάται στους νέους 24 ετών, στους οποίους το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 58%. 

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της στήριξης των ανέργων στα μεγάλα αστικά κέντρα, απαιτούνται πρωτοβουλίες άμεσες αλλά και ουσιαστικές. 

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο, το οποίο και σας προτείνω να εξετάσετε είναι η καθιέρωση διαφορετικής τιμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους κατόχους πρόσφατα ανανεωμένης κάρτας ανεργίας. Ειδικότερα, αντί της τιμής του 1,40 που ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς (για διάστημα 1,5 ώρας), θα λειτουργούσε ιδιαίτερα ευνοϊκά η καθιέρωση της τιμής των 0,70 λεπτών.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως του δύσκολου έργου που καλείται να εκπληρώσει σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και ολόκληρη η Κυβέρνηση. 

Ωστόσο, επειδή οι άνεργοι πληθαίνουν καθημερινά και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά έξοδα που προβλέπει η σημερινή συγκυρία.

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός 

  • Εάν σκοπεύετε να εξετάσετε την πρόταση μείωσης κατά το ήμισυ του κόστους μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα της χώρας, των κατόχων πρόσφατα ανανεωμένης κάρτας ανεργίας;