2011

Αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Στρατάκης
Θέμα: Αισχροκέρδεια στα καύσιμα
Προς: Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, αναφέρεται ρητά ότι τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιόδους των εορτών παρατηρείται το φαινόμενο να εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, με αποτέλεσμα την αφαίμαξη των καταναλωτών.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου του Ηρακλείου, ακόμη και σε πρωτοσέλιδα, η βενζίνη στο Ηράκλειο Κρήτης φτάνει τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των καταναλωτών και των πρατηριούχων.
Επειδή τα επίπεδα των τιμών των καυσίμων που βλέπουμε στα πρατήρια του Ηρακλείου, είναι μεγαλύτερα και από τα επίπεδα των τιμών όταν το αργό πετρέλαιο έφτανε τα 150 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα είναι κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι, δημιουργείται εύλογη αγανάκτηση των καταναλωτών, γιατί στην ουσία έχουν μείνει απροστάτευτοι.

ΕΡΩΤATAI

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθενται να παρέμβουν με τους αρμόδιους θεσμούς προστασίας των καταναλωτών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη, και σε αντίθετη περίπτωση αν προτίθενται να επιβάλουν πλαφόν, όπου τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι αυταπόδεικτα.