2010

Προστασία καταναλωτών από τις νέες τιμές στα καύσιμα

Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Στρατάκης
Θέμα: Προστασία καταναλωτών από τις νέες τιμές στα καύσιμα
Προς: Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, και Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνουν την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, έχουν οδηγήσει τις τιμές τους, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σε πολύ υψηλά επίπεδα έως και 1,63 ευρώ ανά λίτρο.

Επειδή, την ώρα που απαιτούνται θυσίες από τον ελληνικό λαό, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας όχι μόνο δεν πλήττονται αλλά συνεχώς αυξάνονται.

Επειδή, είναι ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της ανώτερης τιμής πώλησης καυσίμων σ’ όλο το κύκλωμα διακίνησης, από τα διυλιστήρια μέχρι τα καταστήματα πώλησης υγρών καυσίμων.

Επειδή, ταυτόχρονα με νέα επείγοντα οικονομικά μέτρα θα πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες και την απόδοση της δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ.Υπουργός: Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων, επιβάλλοντας πλαφόν σε όλα τα επίπεδα πώλησής τους, προστατεύοντας τους καταναλωτές από αδιαμφισβήτητα φαινόμενα αισχροκέρδειας.