2009

Νέα εκτίναξη των τιμών των καυσίμων

Βουλευτής Ηρακλείου, ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μανόλης Στρατάκης
Θέμα: Νέα εκτίναξη των τιμών των καυσίμων
Προς: τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη
Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των καυσίμων επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά καθώς η μέση της τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνθηκε με νέα αύξηση της τάξης του 1,09%.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες τιμοληψίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων σε ολόκληρη τη χώρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη λιανική αγορά διαμορφώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου πανελλαδικά στα 1,111 ευρώ το λίτρο, ενώ η αντίστοιχη τιμή την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1,099 ευρώ το λίτρο.
Επειδή η τιμή διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και ξεπερνά τα 1,2 ευρώ το λίτρο σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως είναι ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικότερα.
Επειδή στο μόνο το οποίο αρκείται η Κυβέρνηση είναι η αποφυγή των δικών της ευθυνών με την αιτιολόγηση της αύξησης των διεθνών τιμών της βενζίνης, ενώ σιωπά όταν οι τιμές των διεθνών τιμών της βενζίνης πέφτουν και οι μειώσεις δεν φτάνουν ποτέ στον καταναλωτή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην  Κρήτη, όπου η κατάσταση έχει οξυνθεί κατά τους θερινούς μήνες.