2009

Άμεση Επιχορήγηση του Δήμου Ασσήρου ώστε να θωρακιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής

27/08/2009
Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.κ., Χάρης Τσιόκας, Γιάννης Μαγκριώτης, Βασίλης Γερανίδης
Θέμα: Άμεση Επιχορήγηση του Δήμου Ασσήρου ώστε να θωρακιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής
Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Γιώργο Σουφλιά, Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, κ. Σταύρο καλαφάτηΠριν δύο χρόνια η τοπική αρχή του δήμου Ασσήρου, έκανε έκκληση για την άμεση επιχορήγηση του δήμου, ώστε να θωρακιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, κυρίως μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2007, που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή.

Μετά την καταστροφική αυτή πυρκαγιά, δύο χρόνια μετά, δεν έγινε κανένα έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα της κυβερνητικής αδράνειας και αδιαφορίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Ασσήρου, φάνηκαν στην πρόσφατη νεροποντή που έπληξε την Θεσσαλονίκη.

Οι χείμαρροι της περιοχής πλημμύρισαν σε ελάχιστο διάστημα από την έναρξη της βροχόπτωσης, με συνέπεια να απειληθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, όσο και για τον ίδιο το Δήμο Ασσήρου, καθώς πλημμύρισαν γέφυρες και δρόμοι.

Επειδή είναι απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση των κατοίκων της Ασσήρου, αλλά και του ίδιου του Δήμου για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Για ποιους λόγους δεν είχαν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Ασσήρου;

Με ποιόν τρόπο και πως προτίθεστε να αποκαταστήσετε τους πληγέντες του δήμου Ασσήρου, αλλά και τον Δήμο Ασσήρου για τις ζημιές που υπέστη.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και πότε θα ξεκινήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα;