Τρόφιμα - Φάρμακα

Λάδι-Μαϊμού


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αυξηθεί, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., οι καταγγελίες ότι "επιτήδειοι" εξαπατούν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πείθοντάς τους να αγοράσουν λάδι χύμα, σε τενεκέδες πολλών λίτρων. Συγκεκριμένα, χτυπούν ένα κουδούνι εξώπορτας και μόλις ανοίξει ένας παππούς ή μια γιαγιά, αρχίζουν τη συζήτηση, με την οποία εκμαιεύουν, με τρόπο πονηρό, αν ο ηλικιωμένος έχει εγγονό ή εγγονή, ανιψιό ή ανιψιά κ.λπ. Έτσι, αρχίζει το παραμύθι: "Με έστειλε ο εγγονός σου ή ο ανιψιός σου ή κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο. Βρήκε αυτό το λάδι, που είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε πολύ χαμηλή τιμή και μου είπε να σου το φέρω εγώ, ο ίδιος". Ο ηλικιωμένος αγοράζει το λάδι, συγκινημένος ότι τον θυμήθηκε το εγγόνι ή το ανίψι, καταβάλλοντας σοβαρά ποσά. Όταν, όμως, διηγηθεί το περιστατικό, σε κάποιο νεώτερο μέλος της οικογένειας, τότε ανακαλύπτεται ότι κανένας δεν έστειλε λάδι, στον παππού ή στη γιαγιά και, φυσικά το λάδι δεν είναι λάδι.

Οι καταγγελίες που δεχτήκαμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. αφορούν "ελαιόλαδο", οξύτητας 0-1, σε πλαστικά δοχεία των 5 λίτρων, που φέρουν ένα αυτοκόλλητο, το οποίο φέρει, ελλιπή σήμανση.

Οι Καταναλωτές δεν πρέπει να αγοράζουμε λάδι, αγνώστου προελεύσεως. Εάν κάποιος δικός μας πέσει θύμα των επιτήδειων, πρέπει να ενημερώνουμε τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και να μην καταναλώνουμε το λάδι αυτό.