Τηλεπικοινωνίες

Κινητή τηλεφωνία

Καταναλωτής από τη Σάμο υπέγραψε, το 2008, ετήσιο συμβόλαιο, με εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Με τη λήξη του συμβολαίου, η εταιρία πρότεινε, στον καταναλωτή, μια συσκευή αξίας 202 ευρώ ή μια έκπτωση της τάξης των 16,83 ευρώ, για 12 μήνες καθώς και αλλαγή του πακέτου σύνδεσής του, σε νέο, με περισσότερο χρόνο ομιλίας αλλά και με υψηλότερο πάγιο.

Ο καταναλωτής παρέλαβε, από το κατάστημα της εταιρίας, στη Σάμο, αντίγραφα της προσφοράς, για να τα μελετήσει και να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Όμως, την επόμενη μέρα, παρέλαβε λογαριασμό, από τον οποίο διαπίστωσε ότι του είχαν, ήδη, αλλάξει πακέτο και δεν του είχαν χορηγήσει την έκπτωση. Διαμαρτυρήθηκε, στην εταιρία, ζήτησε τη διακοπή του συμβολαίου, σταμάτησε τη χρήση του κινητού, αλλά ο καιρός περνούσε και οι λογαριασμοί ερχόντουσαν. Μάλιστα παρέλαβε και εξώδικα, από την εταιρία. Ο καταναλωτής προσέφυγε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., μετά την παρέμβαση του οποίου, η εταιρία απάλλαξε τον καταναλωτή, από το ποσό των 741,90 ευρώ. Ο καταναλωτής απέστειλε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή.
«Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άμεση ανταπόκριση του ΚΕ.Π.ΚΑ. στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζα εδώ και 17 μήνες με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Η συμβολή σας ήταν άμεση και καθοριστική στο να δοθεί επιτέλους μια δίκαιη λύση στις παράλογες απαιτήσεις της εν λόγω εταιρίας. Σας ευχαριστώ θερμότατα γι’ αυτό.»