Υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης

te_035.jpgΣτα τέλη του 2008, το ΚΕ.Π.ΚΑ. άρχισε να δέχεται καταγγελίες καταναλωτών ότι, ξαφνικά και χωρίς να το γνωρίζουν, χρεωνόντουσαν, μέσω γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, για υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (Υ.Π.Π.), με αποτέλεσμα να λαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς. Ζητήσαμε, από την Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και το Συνήγορο του Καταναλωτή να ερευνήσουν τις καταγγελίες.

Περισσότερα...

Έχετε ένα νέο μήνυμα...Είστε σίγουροι ότι θέλετε να το διαβάσετε;

te_041.jpgΤο Φεβρουάριο του 2007, επιτήδειοι επιχείρησαν να παγιδέψουν πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία εξυπηρέτησης, μέσω διαδικτύου, γνωστής τράπεζας, στέλνοντάς τους, μαζικά, παραπλανητικό μήνυμα, που τους προέτρεπε να πληκτρολογήσουν τους κωδικούς τους, για εισαγωγή, στο σύστημα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., είχε λάβει καταγγελίες, για παρόμοια μηνύματα, από το Νοέμβριο του 2006 και είχε, ήδη, ενεργοποιηθεί.

Περισσότερα...

Έρευνα-Κινητή τηλεφωνία

te_104.jpgΣτο πεδίο της κινητής επικοινωνίας η προστασία των καταναλωτών δεν αναπτύσσεται με την ίδια ταχύτητα όπως η τεχνολογία επικοινωνιών και συχνά οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους καταναλωτές οφείλονται στην απουσία διαφάνειας στην τιμολόγηση και στην παροχή πληροφοριών. Αυτή η έλλειψη διαφάνειας δυσκολεύει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις διάφορες διαθέσιμες υπηρεσίες και να κάνουν την πιο κατάλληλη επιλογή. Τα κυριότερα προβλήματα όσον αφορά την διαφάνεια είναι τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Κινητή Τηλεφωνία & Καταναλωτής

te_044.jpgΤα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, για το 2005, όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  • 84% των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών δηλώνουν ότι έχουν εύκολη πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία. Ο μέσος όρος, στην Ευρώπη των 25, είναι 83%.
  • 74% των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι, από τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας. Ο μέσος όρος, στην Ευρώπη των 25, είναι 73%.
  • 12% των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ ασφαλείς. Ο μέσος όρος, στην Ευρώπη των 25, είναι 18%.
  • 40% των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας είναι λίγο ασφαλείς. Ο μέσος όρος, στην Ευρώπη των 25, είναι 51%.

Περισσότερα...