Οδηγός καταναλωτή για τηλεφωνία και διαδίκτυο

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δημοσιεύει τον «Οδηγό Καταναλωτή για Τηλεφωνία και Διαδίκτυο» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μια νέα ηλεκτρονική και εύχρηστη έκδοση, διαθέσιμη για τους καταναλωτές, με σκοπό την ενημέρωση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. 

"Πικρή" δικαίωση για το ΚΕ.Π.ΚΑ.

te_014.jpgΗ επιβολή προστίμων, στους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας, από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, δικαιώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ., για τον αγώνα, που δίνει, εδώ και τρία χρόνια, για να υπάρξει χάρτης υποχρεώσεων των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, προς τους Καταναλωτές.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., το 2005, δημιούργησε νέα κατηγορία καταγγελιών, για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών. Το γεγονός αυτό προκλήθηκε, από τη συχνότητα των καταγγελιών, που δεχόμασταν, και η οποία αποδείκνυε ότι "κάτι πήγαινε στραβά", με την απελευθέρωση των επικοινωνιών, στη χώρα μας. Το 2005, δεχτήκαμε 498 παράπονα- καταγγελίες. Το 2006 δεχτήκαμε 938 και το 2007, δεχτήκαμε 1728. Αύξηση μέσα σε 3 χρόνια, 247%.

Περισσότερα...

Ποια είναι τα δικαιώματά μου, στις τηλεπικοινωνίες;

te_039.jpgΣυμβάσεις
Για να γίνετε συνδρομητής, σε μια εταιρία, «υπογράφετε» μια σύμβαση. Συνήθως, η σύμβαση είναι έντυπη (προσοχή η σύμβαση μπορεί να είναι και τηλεφωνική). Το κείμενο μιας έντυπης αίτησης πρέπει να έχει κοινοποιηθεί, στην Ε.Ε.Τ.Τ. 
- Η σύμβαση πρέπει να είναι καθαρογραμμένη, σε απλά ελληνικά, χωρίς διφορούμενες εκφράσεις.
- Η εταιρία οφείλει να επιλύσει όλες τις απορίες σας.
- Αν κάποιος όρος είναι διφορούμενος, τότε ερμηνεύεται, προς όφελος του καταναλωτή.
- Διαβάστε τη σύμβαση, προσεκτικά.
- Αν υπογράψετε μια σύμβαση θεωρείται ότι την έχετε διαβάσει.

Περισσότερα...

Εναλλακτικοί Πάροχοι Σταθερής Τηλεφωνίας: Άλλη μια πληγή για τους Καταναλωτές

te_038.jpgΈνα παγωμένο απόγευμα του χειμώνα, βρίσκουμε καταφύγιο, στη ζεστασιά του σπιτιού μας, αποφασισμένοι να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Κάποιοι άλλοι, όμως, έχουν διαφορετική άποψη. Χτυπάει το τηλέφωνο και μια γλυκύτατη φωνή, συνήθως γυναικεία, μας προσφέρει ένα εκπληκτικό πακέτο σύνδεσης, σταθερής τηλεφωνίας, το οποίο είναι σχεδόν τζάμπα.

Περισσότερα...