Ατυχήματα από Δώρα - Παιχνίδια μέσα σε τρόφιμα

yo_010.jpgΑφορμή για αυτήν την ενημέρωση στάθηκαν δύο πρόσφατα ατυχήματα, που καταγράφηκαν, από το Κ.Ε.Π.Α. - Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, δύο αγόρια ηλικίας έξι και τεσσερισήμισι ετών, κατάπιαν μια μεταλλική μπίλια διαμέτρου 1,5 εκατ, μέρος από παιχνίδι, το οποίο υπήρχε μέσα σε μεγάλο σοκολατένιο αυγό. Και τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν, από τους γονείς τους, στο νοσοκομείο, όπου το αντικείμενο ανιχνεύτηκε, στο στομάχι, με ακτινογραφία. Οι παρούσες πληροφορίες προέκυψαν από το Σύστημα Καταγραφής Ατυχημάτων Εξωτερικών Ιατρείων ΣΚΑΕΙ (ΕDISS).

Περισσότερα...

Πως μπορεί ένα ανθυγιεινό τρόφιμο να γίνει απαραίτητο, στα παιδιά μας;

yo_005.jpg

Η διαφήμιση και η προώθηση τροφίμων, σε παιδιά, επηρεάζει, σημαντικά, τις διατροφικές τους προτιμήσεις και επιλογές. Όμως, όλο και συχνότερα περιλαμβάνει τροφές, που περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης, αλατιού και λιπαρών.

Περισσότερα...

Παιδιά και διαφήμιση-Πως να διδάξουμε τα παιδιά να κρίνουν και να διαλέγουν

yo_039.jpgΑφορμή, για το σημερινό δημοσίευμα, υπήρξε η διαφήμιση του παιχνιδιού "monopoly", που μεταδίδονταν, τις ημέρες των γιορτών, από την τηλεόραση. Ακούγονταν εκφράσεις όπως "αγόρασε όλα τα ακίνητα", "άφησε τους άλλους χωρίς χρήματα", "κλείσε τους γονείς σου, στη φυλακή" κ.λπ.

Περισσότερα...

Μέθοδοι προώθησης πωλήσεων, που απευθύνονται σε παιδιά

yo_033.jpgΣυνέβη και αυτό!!!
Κολοσσιαία εταιρία παραγωγής αναψυκτικού, που περιέχει καφεϊνη και άλλα επιβλαβή για την υγεία συστατικά, πλήρωσε 150 εκατομμύρια δολλάρια σε κινηματογραφική εταιρία. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στην διαφημιστική της εκστρατεία τους χαρακτήρες από μια ιδιαίτερα δημοφιλή ταινία, που παίζεται στους κινηματογράφους τους τελευταίους μήνες. Η ταινία βασίζεται σε αγαπημένη λογοτεχνική παιδική σειρά, της οποίας ο συγγραφέας θα εισπράξει 15 εκατομμύρια δολλάρια.

Περισσότερα...