Συμβουλές για τους φοιτητές

ca_052.jpgΤο ΚΕ.Π.ΚΑ. εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες αλλά και προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την πατρική κατοικία, είναι η στέγη.

Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:

Περισσότερα...

Φοιτητική Ζωή - Μικρός οδηγός για τη μεγάλη αλλαγή

ho_054.jpgΦοιτητική ζωή! Ένα όνειρο, για σχεδόν κάθε νέο που τελειώνει το Λύκειο. Όχι μόνο για τις σπουδές που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον και μεγαλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά, κυρίως, λόγω των όσων ακούγονται γι' αυτή: ελευθερία, ανεξαρτησία, διασκέδαση, εμπειρίες, καλοπέραση, μια περιπέτεια!!!

Περάσαμε λοιπόν στο Πανεπιστήμιο! Και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε, επιτέλους, την περιβόητη φοιτητική ζωή. Βαθιά μέσα μας, όμως, εκτός από την προσμονή, υπάρχει και μια αγωνία, ένα μικρό άγχος: Πώς αρχίζει η φοιτητική ζωή, τι χρειάζομαι, τι πρέπει να ξέρω και πώς να οργανωθώ για την καινούρια αυτή ζωή; Εκτός από τα συγχαρητήρια για την επιτυχία μας, ας δεχτούμε μερικές μικρές χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή μας, ως φοιτητές!

Περισσότερα...