Διασχολικός Διαγωνισμός του Consumer Classroom 2015!

Εγγραφείτε στον Διασχολικό Διαγωνισμό του Consumer Classroom 2015!
 
Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα με κάποιο άλλο ευρωπαϊκό σχολείο, που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και λειτουργεί σε καθημερινή βάση,  τότε το Consumer Classroom, είναι η κατάλληλη ιστοσελίδα για εσάς!
 
Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα εκπαίδευσης καταναλωτών, που είναι αφιερωμένη σε δασκάλους, ξεκίνησε την τρίτη έκδοση του Διασχολικού Διαγωνισμού!

Περισσότερα...

Δύο νέες θεματικές ενότητες στο εργαλείο ενημέρωσης για τους Καταναλωτές

dolceta_logo_www.jpgDOLCETA είναι τα αρχικά προγράμματος, για την Ανάπτυξη Διαδικτυακής Επιμόρφωσης των Ενηλίκων Καταναλωτών. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση πληροφοριών, για κατάρτιση και ενημέρωση των Καταναλωτών, μέσω internet. Τα 27 κράτη - µέλη της Ε.Ε. είναι συνεργάτες, στο πρόγραμμα αυτό.


Περισσότερα...

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ΕΜΠΑΙΖΕΙ τους Έλληνες Καταναλωτές!!!

fo_021.jpgΑπό το Σεπτέμβριο του 2007, το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών αγωνιζόταν να πείσει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να αλλάξουν τα κείμενα και τις φωτογραφίες στις σελίδες 124-128 του βιβλίου Βιολογίας Γ' Γυμνασίου (έκδοση Α' 2007), που αναφέρονται στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (τα γνωστά μας μεταλλαγμένα).

Περισσότερα...

Αγωγή Καταναλωτή και Βιώσιμη Ανάπτυξη

ns_019.jpgΤο ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε, σήμερα, την παρακάτω επιστολή, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Γεώργιο Σουφλιά και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την οποία κοινοποίησε, στους: Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια, Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Βλάχο, Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, κ. Αλέκο Αλαβάνο, Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη και Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Ιωάννη Οικονόμου.

Περισσότερα...

Η Καταναλωτική Αγωγή του σημερινού μαθητή είναι η καλύτερη ασπίδα αυτοπροστασίας του αυριανού πολίτη

ns_002.jpgΜε τον όρο "Κατανάλωση" εννοούμε τη χρησιμοποίηση κάθε είδους αγαθών και υπηρεσιών για την ικανοποίηση ανθρωπίνων αναγκών. Η κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών είναι καθημερινή ανάγκη που σε μεγάλη έκταση, άμεσα ή έμμεσα, καθορίζει την επιβίωση, την υγεία και ασφάλεια, την ποιότητα ζωής, τη συμπεριφορά και τη στάση του καταναλωτή απέναντι στον εαυτό του, στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Περισσότερα...

Καταναλωτική Αγωγή - Μέρος Δ


ns_011.jpgΑγωγή σημαίνει άγω, σημαίνει οδηγώ. Καταναλωτική αγωγή σημαίνει άγω, οδηγώ στον χώρο της Κατανάλωσης. Οδηγώ τα παιδιά στην ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης, σωστής καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Περισσότερα...