Παιδική Παχυσαρκία

yo_005.jpgΜια νέα έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις Η.Π.Α., τονίζει ότι η διαφήμιση συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία. Η αναφορά, που συντάχθηκε, από το Ίδρυμα για την Οικογένεια, συνόψισε τις υπάρχουσες μελέτες, για την παχυσαρκία και τα "μέσα", όπως η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι ταινίες, που ελκύουν την προσοχή των παιδιών.

Περισσότερα...

Οι γονείς διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

fo_087.jpgΠαρά τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WHO) να τρώμε, τουλάχιστον, πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, καθημερινά, έρευνα, που δημοσιεύτηκε, πρόσφατα, ισχυρίζεται ότι περισσότερο, από το ένα τρίτο των παιδιών της Μεγάλης Βρετανίας, κάτω των 6 χρονών, δεν τρώνε κανένα φρούτο ή λαχανικό, σε καθημερινή βάση.

Περισσότερα...

Διατροφή στη Βρεφική Ηλικία

fo_193.jpgΗ Βρετανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιθυμεί να επενδύσει χιλιάδες λίρες, σε μια νέα έρευνα, για να αποσαφηνιστεί ο ρόλος, που παίζει η διατροφή, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Περισσότερα...

Παιδικές Τροφές και Νιτρικά

yo_021.jpgΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 7 Απριλίου, έθεσε τα ανώτατα όρια, για τα νιτρικά κατάλοιπα, στις τροφές των μωρών. Αυτό σημαίνει πιο προσεκτικό έλεγχο των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούνται, για να παράγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, με βάση τα δημητριακά, για μωρά.

Περισσότερα...

Συμβουλές για την σωστή προετοιμασία του κολατσιού

fo_067.jpgΤα σχολικά κουδούνια χτυπάνε σε όλη την χώρα, καλώντας τους μαθητές για την καινούρια χρονιά, μια χρονιά γεμάτη γνώση και εμπειρίες. Σε όλη την χώρα, χιλιάδες τα σχολεία και χιλιάδες τα κυλικεία, από όπου μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές το κολατσιό τους.

Περισσότερα...

Εφηβία και δίαιτα

yo_027.jpgΤί κοινό έχουν το χούλα - χουπ, οι δίαιτες με πολλές πρωτεΐνες και το να φοράμε ανάποδα τα ρούχα μας; Πολύ απλά, είναι όλα μία μόδα. Η μόδα, βέβαια, έρχεται και παρέρχεται, αλλά, όταν πρόκειται για "δίαιτες της μόδας", οι επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να είναι μόνιμες, ειδικά όταν τις ακολουθούν οι έφηβοι.

Περισσότερα...