Ε.Υ.Α.Θ. και διαφημίσεις

ho_049.jpgΤο Σεπτέμβριο του 2008, δεχτήκαμε καταγγελίες, από καταναλωτές, ότι η Ε.Υ.Α.Θ., μαζί με το λογαριασμό, απέστειλε διαφημιστικό φυλλάδιο, για προϊόν, κατά των αλάτων πλυντηρίων. Στο φυλλάδιο, αναγραφόταν ο ισχυρισμός ότι, με το συγκεκριμένο προϊόν, το νερό είναι πηγή της ζωής, για το πλυντήριο. Αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας, στην Ε.Υ.Α.Θ., επισημαίνοντας ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, του οποίου η παροχή αποτελεί καθολική υπηρεσία και όμως η Ε.Υ.Α,Θ, κάθε χρόνο, επιβάλλει αυξήσεις των τιμολογίων της, οι οποίες ανατρέπουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας παροχής νερού.

Περισσότερα...

Η Ε.Υ.Α.Θ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ;

ho_079.jpgΤον Απρίλιο του 2009, ξαφνικά, ανακοινώθηκε πως πωλείται η Ε.Υ.Α.Θ. (Εταιρία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης). Το ΚΕ.Π.ΚΑ., με δελτίο τύπου, στις 23 Απριλίου 2009, εξέφρασε την αντίθεσή του, στην πώληση αυτή και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης του δημόσιου αυτού αγαθού, σε ιδιωτικά συμφέροντα αμφιβόλων προθέσεων.

Στις 17 Ιουνίου 2009, το Σωματείο εργαζομένων Ε.Υ.Α.Θ. διοργάνωσε ημερίδα, στην αποθήκη 1, στο λιμάνι, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Νερό: Παρελθόν-Παρόν –Μέλλον». Στην ημερίδα, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. και μέλος της Ε.Ε. του Ε.Σ.Κ.Α., κ. Νίκος  Τσεμπερλίδης, ανέλυσε, ως βασικός ομιλητής, πώς συνδέονται τα δικαιώματα των καταναλωτών, με το νερό και τις αντιρρήσεις των καταναλωτών, στην πώληση της Ε.Υ.Α.Θ. Παρέθεσε στοιχεία, από τη διεθνή εμπειρία παρόμοιων πωλήσεων, σε άλλες χώρες και τα ολέθρια αποτελέσματα, που είχαν, στους καταναλωτές. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Μ.Κ.Ο., Public Citizen.

Περισσότερα...

Ατμοσφαιρική ρύπανση

ho_074.jpgΑτμοσφαιρική Ρύπανση καλείται η παρουσία στην ατμόσφαιρα ρύπων, δηλαδή κάθε είδους ουσιών, θορύβου, ακτινοβολίας ή άλλων μορφών ενέργειας σε ποσότητα, συγκέντρωση ή διάρκεια που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, στους ζωντανούς οργανισμούς και στα οικοσυστήματα. Γενικά, μπορούν να καταστήσουν το περιβάλλον ακατάλληλο, για τις επιθυμητές χρήσεις του. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση έχει επικρατήσει να λέγεται ότι έχουμε "Νέφος".

Το "Νέφος" παρουσιάζεται με δύο μορφές:
Νέφος Καπνομίχλης:
Σχηματίζεται, όταν έχουμε υψηλή συγκέντρωση ρύπων, όπως το διοξείδιο του θείου και αιρούμενα σωματίδια, σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη σχετική υγρασία.
Φωτοχημικό Νέφος:

Παρουσιάζεται, όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, μεγάλη ηλιοφάνεια, μικρή σχετική υγρασία και υψηλή συγκέντρωση οξειδίων του αζώτου, υδρογονανθράκων, μονοξειδίου του άνθρακα και δευτερογενών προϊόντων τους.

Περισσότερα...