Η πολιτική κατά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και κατά του καπνίσματος, στα πλαίσια της Ε.Ε.

DR_004.jpgΚαθώς προχωρούν τα χρόνια, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η ανεξέλεγκτη χρήση του καπνού προκαλούν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα, όταν η αύξηση της κατανάλωσης συνδέεται με τα παιδιά και εφήβους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο η καταπολέμηση του καπνίσματος όσο και η μείωση της κατανάλωσης του οινοπνεύματος αποτελούν πρωταρχικούς στόχους, για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα...

Η Ε.Ε. ανάμεσα στους πρώτους που θα υπογράψουν τη Σύμβαση για τον Έλεγχο του Καπνού

ca_044.jpgΟ επίτροπος Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή, David Byrne, και ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Κώστας Στεφανής, υπέγραψαν, στη Γενεύη, στις 16 Ιουνίου, τη Σύμβαση για τον Έλεγχο του Καπνού, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...

Νομίζετε πως γνωρίζετε όλη την αλήθεια για το τσιγάρο.

ca_057.jpgΕίστε μορφωμένοι, είστε έξυπνοι και είστε ενημερωμένοι. Νομίζετε πως γνωρίζετε όλη την αλήθεια για το τσιγάρο. Είναι όμως έτσι; Γνωρίζετε, πραγματικά,ποιες ουσίες περιέχονται, σε ένα τσιγάρο;

Περισσότερα...

Αντισταθείτε στο κάπνισμα!

ca_051.jpgΌσα περισσότερα γνωρίζει κάποιος, για το κάπνισμα, τόσο καλύτερα μπορεί να αντισταθεί, στον πειρασμό να το ξεκινήσει, ενώ αν ήδη καπνίζει, συνειδητοποιεί, ακόμα περισσότερο, την ανάγκη, για διακοπή του καπνίσματος. Περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες υπάρχουν, στον καπνό των τσιγάρων, είτε ως αέρια, είτε ως μικροσκοπικά σωματίδια.

Περισσότερα...

Ναρκωτικά

ca_021.jpgΉταν ένα λεπτό, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι που μόλις είχε διαβεί το κατώφλι των 20 χρόνων της βιογραφικής του ύπαρξης... Κάπου, ανάμεσα στο λύκειο και το πανεπιστήμιο η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο...Στην πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα των επαναστατημένων φίλων του.

Περισσότερα...

Ευρωβαρόμετρο: Κατανάλωση οινοπνεύματος και προστασία των ευάλωτων ατόμων

DR_003.jpgΣχεδόν οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (77%) συμφωνούν, με την αναγραφή προειδοποιήσεων, στις φιάλες και στις διαφημίσεις οινοπνευματωδών, με σκοπό την προειδοποίηση των εγκύων γυναικών και των οδηγών, σχετικά με τους κινδύνους κατανάλωσης οινοπνεύματος, Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα αποτελέσματα του ειδικού Ευρωβαρόμετρου, για το οινόπνευμα, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Μάρτιο του 2007.

Περισσότερα...