Να φυλάσσετε πάντα τις κάψουλες υγρών απορρυπαντικών πλυντηρίων μακριά από τα παιδιά

capsule.pngΟι κάψουλες υγρών απορρυπαντικών πλυντηρίων είναι προϊόντα που βοηθούν στη χρήση ακριβώς της σωστής ποσότητας απορρυπαντικού ανάλογα με τις ανάγκες πλυσίματός σας και χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια καταναλωτές. 

Περισσότερα...

Πρόβλημα στο μπάνιο: Τα προϊόντα περιποίησης σώματος βλάπτουν την υγεία μας;

ca_012.jpg
Πολλοί καταναλωτές προσέχουν τα τρόφιμα, που τρώνε, για να είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν υγιείς. Ωστόσο, όταν πρόκειται, για καλλυντικά, γνωρίζουμε πολύ λιγότερα, το τι βάζουμε, στο δέρμα μας, κάθε μέρα.

Για μια σειρά συστατικών καλλυντικών προϊόντων, όπως συντηρητικά, φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας και αντιμικροβιακές ουσίες, που επιτρέπονται, από την Ε.Ε., υπάρχουν υποψίες ότι προκαλούν βλάβες, στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Μια ομάδα Ενώσεων Καταναλωτών απέστειλε 66 είδη καλλυντικών προϊόντων, σε ένα εργαστήριο, για να μάθει τις ποσότητες και τα μίγματα, στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι.

Περισσότερα...

Νομοθεσία, για τις χημικές ουσίες: Έννοια άγνωστη στις επιχειρήσεις της Ελλάδας

Στην καθημερινή μας ζωή, οι καταναλωτές εκτιθέμεθα, σε ένα κοκτέιλ διαφόρων συνθετικών χημικών ουσιών, που βρίσκονται, σε προϊόντα, που χρησιμοποιούμε. Ας θυμηθούμε τη διφενόλη Α, σε κουτιά αποθήκευσης τροφίμων, ακόμα και σε βρεφικά μπιμπερό, τις φθαλικές ενώσεις, στα παιχνίδια, τις πτητικές ουσίες επιβράδυνσης της φωτιάς, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τη ρεσορκινόλη, στις βαφές των μαλλιών κ.λπ. Επικίνδυνα χημικά βρίσκονται, μέσα στα σπίτια μας, αλλά, επίσης, ανιχνεύονται, στο αίμα μας και στο μητρικό γάλα. Όμως, οι καταναλωτές, έχουμε ελάχιστη πληροφόρηση, σε ποια προϊόντα βρίσκονται οι επικίνδυνες χημικές ουσίες και πώς να τις αποφύγουμε. Οι επικίνδυνες συνθετικές χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, καρκίνο, βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα ή αρκετές διαταραχές, στο ενδοκρινολογικό μας σύστημα.

Περισσότερα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τους κινδύνους, για την υγεία των καταναλωτών, από τα ακουστικά μουσικής

te_109.jpgΤελευταία χρόνια, οι πωλήσεις προσωπικών φορητών συσκευών αναπαραγωγής ήχου και ειδικά των ΜΡ3 players έχουν εκτιναχθεί. Συνολικά, στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι περίπου 50 με 100 εκατομμύρια άνθρωποι ακούν μουσική, από φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου, σε καθημερινή βάση.

Περισσότερα...

Επισκευή – Συντήρηση ψυκτικών μηχανημάτων

ho_006.jpgΤο προεδρικό διάταγμα 87/1996 ρυθμίζει την εκτέλεση συντήρησης και επισκευής ψυκτικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων παραγωγής ψύχους. Καθορίζει τα προσόντα αυτών, που εκτελούν αυτές τις εργασίες και τους όρους, για την έκδοση των σχετικών επαγγελματικών αδειών.

Περισσότερα...

Συμβουλές προστασίας από πυρκαγιά στο σπίτι

en_028.jpgΔεν περνάμε ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτω από χαλιά ή άλλα στρωσίδια, γιατί μπορεί να φθαρούν, χωρίς να το αντιληφθούμε. Υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς.

Περισσότερα...