Είναι ασφαλές το καλλυντικό, που χρησιμοποιώ;

ca_023.jpgΗ Ευρωπαϊκή Νομοθεσία προβλέπει ότι τα καλλυντικά προϊόντα, που διατίθενται, στην Ευρωπαϊκή Αγορά, δεν πρέπει να βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία, όταν χρησιμοποιούνται, υπό κανονικές συνθήκες χρήσης και σύμφωνα, με τις οδηγίες, που παρέχονται, από τον κατασκευαστή ή από κάθε άλλο υπεύθυνο της κυκλοφορίας αυτών των προϊόντων.

Περισσότερα...

Όχι στα Τατουάζ από Μαύρη Χέννα

ca_015.jpgΤο καλοκαίρι, τα τατουάζ, από μαύρη χέννα, συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή, για την υγεία. Προσφέρονται, στο κοινό, κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές. Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Περισσότερα...

Καλλυντικά

ca_012.jpgΣπάνια προκαλούνται σοβαρά προβλήματα υγείας από τη χρήση των καλλυντικών. Συνήθως τα προβλήματα συνδέονται με τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, το σπρέι μαλλιών (η γνωστή λακ), μέχρι να στεγνώσει τελείως, μπορεί να αναφλεγεί και να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και θάνατοι από εγκαύματα, που προκλήθηκαν από ανάφλεξη σπρέι μαλλιών. Επίσης, έχουν αναφερθεί σοβαρές καταστροφές πνευμόνων από εισπνοή του σπρέι ή διαφόρων καλλυντικών, που έχουν μορφή σκόνης.

Περισσότερα...

Για ένα όμορφο και υγιεινό χαμόγελο

ca_026.jpgΤα δύο μεγάλα προβλήματα της υγείας του στόματος είναι η 'τερηδόνα' και η 'ουλίτιδα'.

Η τερηδόνα κάνει τα δόντια να 'χαλάνε'. Είναι πάθηση κυρίως της παιδικής ηλικίας. Την προκαλούν ορισμένα μικρόβια που υπάρχουν στο στόμα και τα οποία εύκολα προσκολλώνται στις επιφάνειες των δοντιών.

Περισσότερα...

Αισθητικές Επεμβάσεις με την χρήση λέιζερ

ca_042.jpgΕίναι γενικά αποδεκτό ότι, τα τελευταία χρόνια, τα λέιζερ έχουν γίνει το πιο πολλά υποσχόμενο όπλο υψηλής τεχνολογίας στα χέρια των χειρούργων και των δερματολόγων. Χρησιμοποιούνται, ευρέως, σε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή απλά αποκαθιστούν τη γηρασμένη επιδερμίδα μας.

Περισσότερα...

Αντηλιακό Γαλάκτωμα

ca_074.jpgΦέτος το καλοκαίρι μας απασχόλησε, έντονα, το θέμα των αντηλιακών. Ο ήλιος δεν είναι πλέον μόνο φίλος μας. Έχει μετατραπεί και σε επικίνδυνο εχθρό μας. Η έκθεσή μας, στον ήλιο, πρέπει να γίνεται, με πολλή προσοχή και μόνο με χρήση αντηλιακού. Δυστυχώς, όμως, δε φέρουν όλα τα αντηλιακά τη σωστή σήμανση και συχνά, οι διαφημίσεις τους παραπλανούν τους Καταναλωτές.

Περισσότερα...