Πανδημία Κορωνοϊού

Οι καταστάσεις, που βιώσαμε, από τον Ιανουάριο του 2020, ήταν πρωτόγνωρες και κρίσιμες για την ανθρωπότητα.

Περισσότερα...

Επικίνδυνα προϊόντα

Φάρμακα – Καλλυντικά

Ο Ε.Ο.Φ. καθημερινά δημοσιεύει δελτία τύπου για ακατάλληλα φάρμακα και καλλυντικά. Ενημερωθείτε σχετικά στο ειδικό τμήμα «Ανακλήσεις» της επίσημης ιστοσελίδας του.

Τρόφιμα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. δημοσιεύει δελτία τύπου για ακατάλληλα τρόφιμα. Ενημερωθείτε σχετικά στο ειδικό τμήμα «Δελτία Τύπου» της επίσημης ιστοσελίδας του.

Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 11717 

Άλλα προϊόντα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας μέσω του συστήματος RAPEX - Κοινοποιήσεις Μη Ασφαλών Προϊόντων ανακοινώνει πληροφορίες για ακατάλληλα προϊόντα. Ενημερωθείτε σχετικά στο ειδικό τμήμα «RAPEX» της επίσημης ιστοσελίδας της.

Από τον Νοέμβρη του 2015, οι εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για μη ασφαλή προϊόντα (RAPEX) ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (στα Δελτία Τύπου).

Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε από τη Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων σχετικά με τους ελέγχους σε προϊόντα. 

Πρόσβαση των γυναικών στην υγεία

ca_006.jpgΤο δικαίωμα στην Υγεία είναι ένα, από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, που πρέπει κάθε πολίτης της παγκόσμιας κοινότητας να απολαμβάνει, χωρίς φυλετικές, κοινωνικές, σεξιστικές και άλλες διακρίσεις. Ωστόσο, αν και σημαντικές κατακτήσεις έλαβαν χώρα, τα τελευταία χρόνια, προς αυτήν την κατεύθυνση, η υγεία δεν μπορεί, ακόμα, να θεωρείται ένα κεκτημένο και αδιακρίτως προσφερόμενο αγαθό.

Καιρός για συντονισμένη δράση 

Στο 2004, τα δικαιώματα των γυναικών στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, είναι ακόμη διεκδικήσιμα, όχι μόνο στις λεγόμενες χώρες του "Τρίτου Κόσμου" ή στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά ακόμα και σε αναπτυγμένα κράτη της Δύσης. Επιπλέον, το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο είναι, σε πολλές περιπτώσεις, ανεπαρκές ή μη εφαρμόσιμο, συχνά δε, ακόμη και ανύπαρκτο.

Περισσότερα...

Φάρμακα

ca_084.jpgΕάν έχετε να φροντίσετε ένα παιδί που χρειάζεται φαρμακευτική περίθαλψη, πρέπει να γνωρίζετε τη σωστή μεθοδολογία χορήγησης των φαρμάκων.

Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κανένα φάρμακο, αν δεν επισκεφθείτε, πρώτα, το γιατρό σας

Δυστυχώς, όμως, συχνότατα, αγοράζονται και χρησιμοποιούνται φάρμακα, χωρίς να έχει προηγηθεί επίσκεψη σε γιατρό και πολλές φορές , ούτε καν ένα τηλεφώνημα, για να ζητηθεί η συμβουλή του.

Περισσότερα...

Οι αναπτυγμένες χώρες μπλοκάρουν τα φτηνά φάρμακα για τις αναπτυσσόμενες χώρες

he_005.jpgΦτωχοί άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες και οι κυβερνήσεις των πλούσιων χωρών εμποδίζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, από το να εξασφαλίσουν φτηνά φάρμακα, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.

Πέντε χρόνια από την ημέρα, που υπογράφηκε, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Συμφωνία της Ντόχα, η οποία είναι μία ριζοσπαστική συμφωνία, για να εξασφαλίζουν οι φτωχές χώρες φτηνά φάρμακα, η Οργάνωση Oxfam υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει.

Περισσότερα...